save the earth

Goder morgon kära mänsklighet.
Idag tänkte jag rädda världen. Jag tänkte be alla familjer i hela sverige (ca. 9 miljoner pers.) att skänka en femma/familjemedlem till mig. En femma är ju INGENTING. För en femma kan du köpa en halv burk cola, eller ett tredjedels paket skinka. En femma kastar man i önskebrunnen. en femma är obetydlig. MEN som sagt, om hela sveriges befolkning skulle bidra med det här obetydliga myntet, så skulle det faktiskt bli så mycket som fytiofem miljoner kronor sammanlagt. FYRTIOFEM MILJONER!! Det är ju sinnessjukt mycket pengar liksom.
Man skulle kunna köpa 450 tusen korv med bröd för de pengarna. eller 9 tusen bilar. osv. ja ni fattar.
Man skulle kunna hjälpa alla guds glömda barn i afrika och i resten av världen. så vi slipper sitta och se på dokumentärer om svält och människor som dör i fattigdom. Om sen resten av de rika länderna i europa skulle göra samma sak. Så skulle vi kunna bygga upp en helt ny värld för dem där nere.

Sjuka tankar...

daniel säger att om det skulle bli så här, så skulle världen gå under på nolltid. de "fattiga" länderna kommer ju då såsmåningom även de släppa ut avgaser och koldioxid osv,osv osv...och ja . då kommer alla att dö.


jag vet inte jag. ja tyckte det va en ganska bra idé. vi skulle iallafall kunna köpa kläder till dem. och så några fler bananträd och kokospalmer...

hoppehopp

Onsdag. Klockan har redan hunnit bli halv tolv..  Jag har fortfarande träningsverk i hela kroppen och jag skyller på att det är därför jag inte kan resa mig ur sängen...

men idag måste jag träna. eller måla. eller pyssla. eller gräva. eller laga nån mat.  eller göra nånting iallafall.
för annars kommer jag förvandlas till en grå klump som bara ligger här å ropar ...geee mig maaat.... kom hit med snuss... krama mig.... sätt på en film.......... köp choklad.... bla bla bla.... inte helt attraktivt eller spännande...

men till helgen blir det iallafall en tur över gränsen! trine å marknad å festival å sol.

de kurrar i magen nu ... och någon frukost på sängen kan jag ju itne direkt vänta mig då jag är ensam här i huset... såå nu ska jag kravla mig upp härifrån ,vackla ut i köket och laga nått gött.

haade

ache ache ...

hej kompisar. jag har fått rörelseproblem. min röv, mina lår, och i stort sett resten av kroppen är invalida och jag går som en gorilla. jag har träningsvärk.


i en lycklig tid kan man tänka klart.

jag blir tårögd , rörd och sorgsen när jag tänker tillbaka på tider som varit, minnen man vill glömma, men som alltid lever kvar. jag blir ledsen och hjälplös när jag tänker på stunder som man skulle vilja göra annorlunda, saker som man skulle vilja ändra på, och relationer man önskar man kunde behandlat med respekt. idag kan man inte förstå. man kan inte för sitt liv begripa varför. hur, när och varifrån växte idéer och tankar som inte bara skadade en själv, utan även många runt omkring en. Självupptagen, hänsynslös, kall och likgiltig. så sårbar, så lättmanipulerad. Ingenting i världen spelar större roll än kontroll, inte ens vänskap. Jag talar om en tid som aldrig funnits. en tid där fienden bodde inombords. en tid man idag kan se på utifrån. och inte förrän nu kan man förstå de verkligt hjälplösa.

jag skäms inte. för det var inte jag. det var inte jag. det var inte jag. det var ett monster i förstora kläder.
jag skäms inte. men jag ångrar. ångrar att jag inte tog vara på och visade uppskattning åt de finaste jag vet.
jag skäms inte. men jag är förbannad. förbannad för att jag har sumpat det. för trots att man vann varje dag, så var man aldrig någon vinnare.

jag vill bara säga förlåt egentligen.
och pappa, du måste vara försiktig när du jobbar. I mina ögon har du alltid kunnat allt, men även den bästa kan slinta med kniven. mamma, du måste köra bil med rädsla för att krocka. för hur stressad du än är, så finns det inte tid för att försvinna. maja, du får göra så många bus du vill och vågar, för man måste lära av sina egna misstag. men kom ihåg att du är viktig och alldeles hopplöst värdefull, PRECIS som du är. och Mimmi, du behöver bara le. Det finns inga krav som är viktigare än att vara sig själv. att vara äkta och att vara du. innifrån och ut.


lördag igen,

yes. en utgång fick det bli iallafall. en snabb meza visit. sådär lagom halv trevligt som det alltid är ute nu för tiden. hej hej hur e läget , va skeer, nån spiller,, kladdikladd å kissenödig, en öl tack, hångel i hörnen, mera sprit, blablabla ska vi gå hem? öh, Ja.
jag har just nu en däckad blåval på min vänstra kroppshalva. "asså..den där rom å colan... iiiinte okej...den där sista rom å colan asså.. asså,du vet, romåcola ja, den va inte god... jag äter en halv chipspåse med vitlöksdip istället å förpestar dig med min andedräkt".
nu är det iallafall sovdags även för min del. i morgon blir en bra dag.

att behandla andra så som du själv vill bli behandlad är nog det bästa mottot som finns.
 godnatt!


LÖRDAG

sängen är förjävla bekväm alltså. ligger här i valet å kvalet.. ska man bjuda in bundu star of south africa.. eller ska man stanna kvar under det varma, beskyddande täcket?
Hm..
idag har jag jobbat. och köpt nya skor. inhandlat kaffe i alla möjliga smaker å ätit choklad som gav munorgasmer. sedan dess har jag legat här invirad i svettiga lakan, sett på "the book of Eli", ätit tacosallad å smulat knäckebröd i sängen.
jag kanske ska ta mig en tur ut i höstyran ändå. Det är en speciell känsla med hösten. lite bitter på samma gång som det hänger någon slags mystik i luften. en dov mystik som viskar om att något spännande är på väg.
ja men jag går väl ut i den hemlighetsfulla natten då. Om inte bara för att få gå in mina nya skor.
ja, så blir det.
hej hej rödvin!

catfight ...

nee..jag kan inte somna. sitter här mitt i natten å glor på idolerna på tv4play. det är inte ens kul längre. det var kul i början. när folk gjorde bort sig och man kunde hånle och skratta lite åt dem. men nu..jaa, nu är dom ju bra liksom.

jag är varm å svettas och det finns inte så mycket syre i luften här inne. men jag vågar inte öppna fönstret för då kommer mördar spindlarna in och kryper in i munnen på mig när jag sover. kan vara en läskig känsla.

såg två bra filmer förut . en rolig och glad. och en sorgsen och gråt framkallande. mitt i den finaste akten i den sistnämnda filmen så är det någon/något som skriker utanför . skär genom glas. något blir dödat. mördat.
vi sprang ut i regnet och mitt på åkern lyser små gula prickar.. jag är skiträdd , lever kvar i filmen, vi tar bilen å lyser ut i en becksvart natt. och där står några oskyldiga kattungar och stirrar in i strålkastarna som om ingenting hade hänt. gäng fight mellan de gråa och de spräckliga. mellan bondkatterna och stadsborna. undra vem som vann. och hoppas de inte väcker mig sen när jag somnar tillslut.


ohoo ho... i'm nooot a robooot...

hej vind, vad gör du bakom hörnet? hej vind ... vad gör du bakom hörnet...

Ja Bergen, jag kan trots allt inte medge att jag saknar dig ofattbart mycket... Men de där vackra flickorna .....
och kära gamle vän... nu var det allt för längesedan jag fick någon slags uppdatering över huvud taget.
Kinsa, när får jag krama dig härnäst? Jag och Julia ( och carro också tror jag) hade en plan att dyka upp i halmstad inom en snar framtid. Jag undrar vad du göööör och vad som skeeer i ditt liv. ja, det var längesen som sagt.

Å sofia har det gött hon. goast av oss alla. Jag är så glaaaad för att du drog iväg!
ta det försiktigt på vägarna där nere bara :) å drick en sunset bintang för mig!!

puss å fred å kram å just det... en tavla var det ....


Hallå ja

då satt man i soffan igen. nersjunken och insutten och idag så firar vi tydligen något. igen. vet inte riktigt vad, men ett glas vin finns iallafall till hands inom en halvmeters radie. kanske firar vi att jag äntligen har tagit tag i mig själv och skaffat ett gymkort idag? Eller för att den efterlängtade lönen har ramlat in på spv...eller så firar vi bara för att varje dag är en fest och för att livet oftast är jävligt gött............Eller så sitter jag helt enkelt bara här å pimplar rötjut för att jag är rastlös, sysslolös, uttråkad och inte har så mycket annat att göra än att se på när idioterna spelar rally på tvn.


nu ska jag nog ta alla mina krafter och resa mig upp ur hålet i soffan. måla en tavla kanske. ja. bra idé.
hej hej

av en blank så blev den blå

Så var valdagen avklarad. Jag stoppade en blank lapp i kuvertet och jag känner faktiskt ingen skillnad. jag vill inte säga att jag inte bryr mig, för det är oansvarigt , jag vet, och det är lite av en skyldighet att deltaga.
kanske är jag bara obildad. men. men men men. .. jag kunde inte bry mig mindre ... faktiskt. förlåt sverige.
 
blått e flott sägs det ju, och vi får väl se hur det blir med det.. Som sagt, det politiska intresset är väl inte det största, men min syster säger att jag disskuterar som ett blåbär. inte vet jag. det finns ju gott och ont i allt. och hur väl styrt ett land än är, så finns det alltid de som får lida för andras vinning. så är det bara, och kommer alltid att vara. Man kan inte göra alla till lags. inte minst 9 miljoner människor med 9 miljoner olika viljor.

röda, gröna , blåa ,gråa (nått nytt påhitt tydligen..) gula, bruna, svarta...varför kan inte alla bara vara vänner och bara ta det lite lugnt. sluta stressa över världens utveckling och kanske bara pausa lite och fokusera lite mer på frid, fred, och kärlek. ..

Länge leve Mandela och Robin Hood!(men okej. jimmie åkesson måste
vara den mest korkade människa
jag någonsin har hört öppna käften.
Det blir skamligt att vara svensk
när hans fula tryne visas i tv rutan. urrk)man måste ju ha pulver i mjölken för att det ska bli oboy......

huuhuh

Jag är ute på bondelandet och hör och häpna! jag har TRÄNAT idag. jag har rört på mig och jag har svettats!!
å guuud vad skönt det är när fettet förvandlas till vätska som rinner nedför ryggraden... mmuuaa! kanke inte ritkigt så det går till ,, men känslan är fantastisk...
wow wooow bra lisa klapp klapp klapp

jag har nått en topp. äntligen. och nu minsann ska det köpas gymkort å ätas hälsosamt.
det är bra när man bara kan nå toppar, men aldrig sjunka ner i dalarna.
ungefär såhär :

---------------------------------------------------------Topp!--------- OSV.../
-------------------------------------------------------/
------------------------------------------------------/
--------------------------------Topp!--------------/
-------------------------------/
--------Topp!---------------/
-------/
------/
-----/
här börjar man.

a ni fattar.

nu ska ekarebols töserna se på film å dippa lite
trevlig helg,
heeerreguud....

man slutar aldrig att förundras....
Men såhär kom iallafall Lady Gaga till MTV galan i år..
I en klänning gjord av, ja, pure meat.
eh, ja.alltså. VAD VAD VAD VAAAD tänkte hon?
och vad ville hon få för slags reaktioner liksom?
Jag undrar hur hon luktade....


ja men förlåt ...

det måste vara oerhört underhållande att läsa om mina bittra tankar och livlösa kroppsdelar. eller?
jag är faktiskt inte så bitter som det låter. jag har det faktiskt sjukt bra och är egentligen glad och jävligt nöjd.

nu kommer offe å säger hej å jag ska TVINGA mig ur fosterställningen och upp ur den underbart sköna sängen..
DUSCHA OCH GÖRA NÅGOT av dagen.

ikväll ska vi på bio också

haa de


antingen eller ..

Eftersom min nuvarande livssituation inte faller under den mest intressanta eller innehållsrika kategorin, så kanske ni förstår att jag inte har så mycket att delge er. ..

Jag bara är. Flyter runt i något typ av stadie mellan att vara hyperaktiv och att vara apatisk.
Det svartnar för ögonen, bultar i huvudet och mina kroppsdelar har liksom mist kontakten med hjärnan.
totalt energi lös. varför ?

jag skulle vilja ;
-slipa och måla skateboarden som står å skräpar i hallen
-rensa bort allt ogräs från rabatterna och plantera nya vackra saker
-ta en dusch, klä på mig och gå ner och fota på junk...
-måla tavlor
-sy klart mina påbörjade projekt
-kolla upp fler skolor och ta kontakt med folk som kan.
-packa upp väskan och lägga in all skit i garderoben..
-skulle behöva gå till banken och fixa saker..


....men istället ligger jag bara här. tom på idéer, inspiration och motivation.


ååååååhh heeerreguuud...

det är maraton här i köket varje gång kvällen nalkas . det är dags för middag och med tre (ibland fyra) hungriga  gubbar å jag å idag även Elin, så blir det ganska fullt vid spisen när alla ska röra i grytorna och alla ska provsmaka å vispa å knåda å samtidigt .... MEN det är trots allt ganska mysigt måste jag säga..och maten smaaaakar ju så bra när den är bakad å lagad med kärlek ;)

mmmmmm vad det luktar gott....

ja , det kanske är dags att ändra sin livsstil lite granna vid det här laget... fick det bekräftat när jag var och handlade me syrran förut. .

mimmi är smart .hon väljer ett hälsosamt, nyttigt liv som innehåller träning , kost och annat näringsrikt..
hon köper frukter, böcker om frukt och grönt, och vill bli dietist.
jag köpte en drinkbok, en pööse lösgodis å annat tjockt.
jag fick lite ångest. men bara lite. för det är ju änna värt de...

nu bakar hon bröd här syrran. och pluggar på samma gång.
jag färgar håret å sitter fast vid facebook.
vi är ganska olika. motsatser skulle jag vilja säga.
hon är klok. jag är lite mindre klok.
hon har till och med ett eget hem. till skillnad från mig som bor överallt.
hennes badrumsskåp är överfyllt av krämer ody. , jag har en idomin salva.
hon har ordning och reda och koll på det mesta.
jag tar dagen som den kommer.
vi är som var sin ände på en magnet.
men ändå är hon den som står mig närmast utav allt i världen.
Hon är min syster och jag älskar dig!!
nu ska jag smaka å godkänna hennes brödbullar här.... hehehhe
fy fan vad jag har det bra.
mmmmmm puss på er


topp !

yes! när man väl sätter igång med nått, så kommer ALL den energi som legat å gnagt under den förslappade ytan.
duschade i IS kallt vatten (varmvattenberedaren har gjort sitt..) körde till maxi, köpte kaffe. fick några pussar å kramar å massa goda råd.
 å nu sittter jag här , skriver cv,  lagar fisksoppa och lyssnar på tyska barnvisor (?).
jag tänkte bli sexleksaksförsäljare en stund och lite annat smått å gott.

solen skiner å lycka till lisa


den e vit . . e den...

En dag är som min gamla skoda. den rullar. och fortare än man tror. det känns som man kör i 150 fast man bara ligger i 70. det går fort.
snart sitter man där, Fet med krokig rygg i en knarrande gungstol och löser korsord på elitnivå.
kanske stickar man några halvdana sockar åt barnbarnen...dricker kaffe med dopp, får besök av prästen och önskar att man vore ung igen.

¨åh sluta va så bitter nu .

jag behöver bara lite stimulans. lite energi och lite speedat tempo.

Hon den där Doris som Joel presenterade mig för är iofs ganska motivations bringande.
Go spotify go spotify ..... lal lalallllaaa la la la !

igår gjorde jag å amanda en smörgåstårta.  det var gött.


Tack Mamma !

Tack för de nyplockade kantarellerna och tack för det nybakta brödet!

nu blir det movie time! god kväll


Ju fler tankar som tänks , desto smartare Eller galnare blir man.

Det är svårt att se tillbaka på sin egen individ, ens liv och ens upp o nedgångar, att se sig själv utifrån med någon annans ögon. Det är svårt att veta om ens erfarenheter, bra som dåliga, har stärkt en eller tvärtom.
Det är så svårt att veta hur man faktiskt ÄR överhuvud taget.

Nu för tiden är jag mer halvdan kan man säga. allt blir bara sådär, eller helt okej. men aldrig sådär extra ordinärt som det kunde bli förut. Bara mitt ordförråd är helt borttappat. jag kan inte formulera mig och ibland kan jag knappt prata. Är det bara att acceptera att jag har blivit kass rent ut sagt, eller har jag på något omedvetet sätt bara sänkt kraven på mig själv?

Förut flög jag antingen runt bland molnen, eller låg och krälade på botten av havet. antingen eller, och ingen tvekan om det. Det var dalar och toppar, om vartannat och varje sekund var olik den andra.
Nu flyter det på ganska bra hela tiden egentligen. jag ligger på plus/minus noll för det mesta. Och visst är det ganska bekvämt på ett sätt. men jag saknar mina toppar. och jag saknar dem så sjukt. jag saknar ruset och adrenalinet som pumpade i ådrorna, jag saknar när man skrattade så att man fick kramp i magen..oh, jag saknar den där glädjen. kanske var den falsk, kanske inte, men just då var man så tänd. så vaken och pigg. galen och fantastisk.


Varje människa är ett mysterium.
Vi är var sin gåta och jag vet inte
om det är meningen att vi någonsin ska bli lösta.


aldrig ska man vara nöjd.


ja jaja

igår va man ute i uddevalla då, för första gången på nått år eller så. Himla trevligt måste jag säga .
jajaj verkligen kul. men så lider man ju också av dagen efter sjukan som man väl förtjänar... fyfan.
men men, det var iallafall värt det :)
klockan är tio över åtta och jag bara måste sova nu. kan fan inte hålla ögonen öppna en sekund till.
mina armar och ben är förlamade och jag befinner mig i nått slags stadie mellan sömn å vakenhet.

vi ses i Nangiala

torsdag. eller fredag ??

idag hade jag inget att göra så jag byggde en koja. tänkte jag skriva.
men jag hade visst saker att göra. jag har gjort alldeles förfärligt mycket saker idag.
jag har skaffat en bil, haft synundersökning, beställt glasögon, varit på biblioteket, skrivit ut, kopierat och skickat in all pappers skit, köpt hammare och spik, bakat äppelpaj och vart på banken.

OCH byggt en koja!

Mörkret föll och pojkarna var färdiglekta för dagen. Vi plockade äpplen från trädgårn
och gjorde äppelpaj till hundra pers. (egentligen fem). men ja den va stor å god.

Jag råkade ställa in amandas kamera lite fel när ja skulle ta kort på henne och på svampinfektionen på gräsmattan, så de kunde inte visas i datorn.. typiskt.

i morgon ska vi bygga klart det fina lilla huset som Nathalie och
nån annan ska få sova i nästa gång istället för i tältet.
vilken färg vill du ha på ditt hus älskling?
stay tuned friends. i morgon ska ni få se på ett trähus som heter duga...

god natt
jag hatar flugor


nu händer det ...

woohoo   en lastbil parkerade utanför. han släppete av några blomkrukor (?) och sedan körde han sin kos..

domedagen är nära ...

händelserik vardagsmorgon

det enda som har hänt nu såhär på morgonkvisten (förutom incidenten med spindeln .. ) är .. ingenting.. absolut nothing. jag har suttit här nån timme, kanske två,.. diskmaskinen brummar å har sig.. det är det enda. Koffe kanske snarkar nånstans där uppe.. men inte så jag hör det iallafall.
jag tittar ut...tittar ut...tittar ut... i hopp om att något häpnadsväckande ska ske på andra sidan glaset. men icke..
ingen hare, inga fåglar, inga rådjur... inte ens träden dansar ... det är så jävla grååååtttt..... å bittert. 
herregud...
what to do in hikkaduwa.... nothing to do in hikkaduwa..


sometimes


morrn !

God morgon befolkning ....
måste sluta drömma mardrömmar om nätterna.
man blir så trött i ögonen på morgonen..
fast idag flög jag nästan bokstavligen upp ur sängen
när den största spindeln i universum uppenbarade
sig på väggen framför mig .. man får väl bara vänja sig
vid detta laget antar jag. Det är väl så att bo på landet.
"det är en sån där jordkällarspindel ... du vet ... "
"som kommer från källaren .. " " det är bara för att det
är så hemtrevligt som den trivs här" ... Oh ja. såklart.
det kliar å kryper över hela kroppen.

ps??  Vem är Linn SUndblom ??

RSS 2.0