vaaaaale maru, en inglés para ti y el resto de los que no son suecos :)

unbelievable how much crap u can accumulate in just a few month.... the sun is SHINING outside and here we are, inside a almost empty flat among dust and junk... cleaning cleaning ...uff...beloved majka's coming in a bit to help us out by lending us her car...  still don't know how im gonna get thru with all my stuff home to sweden...  yayayaya
got asked if I may write in english once in a while for those readers who doesnt get the swedish parts ...soooo i'll try ! =) sisisi ahora tengo q continuar con el proceso de limpieza.,,,, uh chao

Homecoming

Ja, då är det snart dags att återvända hem till SVERIGE ett tag. Huuuur kul känns det egentligen?
Just nu, och sedan jag bokade resan, är det det enda jag vill. åka hem. Hem till min familj och hem till julmys. Men jag är ju alltid sådan, längtar ihjäl mig till saker och sen när jag väl är där, så längtar jag tillbaka igen. Man vill ju alltid ha det man inte kan få. Det är väl så vi människor är funtade antar jag. Men det bidrar ju även till en strävan, som vi skulle varit monotona robotar utan att besitta. så det är väl bra också antar jag, den där drivkraften.Så här roligt hade jag förra vintern under en kort tids boende i Uddevalla (!)

Efter max en vecka i svealand alltså, så antar jag att jag kommer sitta där bakfull på en sliten soffa hos nån halvbekant polare, beställa pizza, glo på meningslös TV och försöka tina upp förfrusna tår under duntäcken och filtar. mitt hår kommer vara elektriskt och mina ögon liksom näsan kommer att rinna utav min kommande förkylning. Jag kommer sitta där i min bakfylla och ha ångest över framtiden och bekymra mig över att jag inte kommer att ha råd att köpa en enda julklapp i år. Just i det ögonblicket antar jag att jag kommer längta tillbaka hit. Till en obekymrad värld med bitchiga servitriser som mitt största problem. Så jag bestämde mig för det att jag skulle försöka göra det allra bästa av det sista. bra plan tycker jag. I morgon flyttar vi, som sagt. Kul!

Frank otra vez

pic from SheisFrank.
-
I morgon ska vi lämna vårt kära duplex för att flytta in hos polskorna den sista veckan innan vi flyger hem.
Det är med blandade känslor vi packar ihop våra behörigheter och lämnar den fina tiden bakom oss.
-
Klockan är snart 6 här i söder och det blir väl ingen träning idag heller antar jag. Fastnade på cafe con libros efter skolan och blev bjuden på öl efter öl av söta lilla Sara, så någon mat har ju inte direkt blivit lagad. Det får vi med andra ord ta tag i nu. Hejja mig och min goda curry som jag köpte på söndags-marknaden.
Muak!
-

She is FRANK

awesome australian fashion photographer....here
-

awesome.


Himlen blöder.

söndag. obligatorisk bergsbestigning mot borgen. Solnedgången var heeelt fantastiskt ikväll.
svårt att fånga på bild, men Madde lyckades ändå ganska bra. Så vackert.
-
-
-
-
-

sabado

-
Vädret har varit fantastiskt i helgen! Himla tur för resenärerna! Solen stekte så det blev utefrulle på Picasso.
-
Efter en liten tur genom staden hamnade vi på Valerio's gallery och fick oss en liten show av självaste konstnären. haha...
-
Kvällen kom , och födelsedagskalas stod på schemat. Feliz cumple Joakín !!
-
-
-

Siglo XXI

I helgen har Malaga haft Sverigebesök av två goa brudar som flyttar ner hit efter nyår. Självklart fick de sig en guidad tur runt barer, torg och borgar. Första kvällen hamnade vi på siglo XXI för en av deras "små" drinkar.
-
-
-
-
-
-

one day.

ytterligare en dag har gått. lägenheten är halvt ihoppackad och vi vill väl egentligen bara att tiden ska gå så att vi kan få flyga hem någon gång. Det är fredag idag. jag ska springa iväg på dansklass nu och senare möta upp med två svenska brudar som ville ha lite tips å sånt om malaga. (antar att några öl är inräknade )... så hej på er!

I mitt huvud.

Ibland tror jag att det bor någon i min hjärna. En liten knyckeltomte som pappa skulle sagt, som knycklar ihop mina hjärnceller och gömmer allt vett bara för att jävlas. Ett kaos bildas, och inte ett organiserat kaos som jag brukar trivas med att sväva runt i, utan ett fullständigt kaotiskt bombnedslag, bortom kontroll. Jag sitter här handlingsförlamad och flyr in i cybervärlden efter ett raseriutbrott utan dess like. Vet inte vart all ilskan kommer ifrån, och hur det kunde bryta ut bara på grund av att jag inte fick plats med all min packning i väskorna som ska hem till Sverige.
Min första impuls var positiv; Packa, yes. ett steg närmare förflyttning, rörelse, utveckling. Men i takt med att klädtrasor, böcker och färgburkar hivades ner i två gigantiska resväskor kände jag hur mina rörelser blev snabbare och hetsigare. Jag krigade ner symaskinen i handbagaget med hjälp av tafatta försök till hjälp ifrån Daniel. Irritation spred sig ut i vartenda blodkärl i kroppen och tillslut när jag insåg att mina tavlor inte fick plats i resväskan, så brast den tunna tråden mellan kontroll och vansinne. Förstöra var det enda ordet som pulserade i huvudet och med röd syn så var det det enda jag gjorde. Förstörde.
Nu i efterhand, när jag sitter här i balkongdörren med solen i ryggen och tittar nedför trappan på mina sönderhoppade panåer, så undrar jag. Vart kom det ifrån? Varför är jag så arg?
-
-
Men jag behöver iallafall inte bekymra mig för hur jag ska kunna få plats med tavlorna längre.
Det är ju positivt.

what if the light that you see when you die, is you beeing pushed out of a vagina into your new life?

Läste den här meningen någonstans häromdagen, och fick på något sätt svar på det som jag alltid undrat över.
En aningen barnslig, men fin teori tycker jag. Det känns så logiskt liksom. Vad tror ni? Inte helt omöjligt eller? :)
.

Postat av: Wendy
Ja men de som lyckas livas upp igen vad händer då? Bebisen som e på väg ut kan ju inte bara försvinna :)
eller så kanske en annan själ hoppar in i sista sekund. Typ som en sista minuten !
2011-11-22 @ 19:12:09 
URL: http://wendylarsson.blogg.se/

Postat av:
Jaaaa... MEN det är ju inte så jätteofta det sker tror jag? kanske lika ofta som någon får missfall...?
och bebisen dör vid födseln..? så kan det kanske vara? hemskt, men ändå en tröstande tanke isåfall! =)
2011-11-22 @ 19:37:43
-
vad tror ni?

Tsumori Chisato FW 2011

-
-
-
Bara gillar det här ljuset.

too cool for school

har precis gjort ett proooov och nu vill jag bara att klockan ska bli tolv så jag får rast och kan se på playa del sol, äta min banan och dricka en aquarius..
hojhoj!

blött.

Det bara regnar och regnar och regnar...... åskar och blixtrar och regnar och regnar och regnar. Tar det aldrig slut på regn någon gång? Hur mycket finns det egentligen där uppe i himlen? vattendropparnas storlek går att jämföra med pingisbollar som smattrar mot rutorna och förut när jag var ute för att filma blixten såg jag ut som om jag hade ramlat i sjön när jag kom in. Floden som rinner genom stan här har svämmat över och människor får liksom vada sig fram på gatorna.
nu ska jag ta kanoten och paddla bort till kinesen och köpa lite gött att tugga på. man blir i vart fall inte smal av att det regnar. hej å hå

Mycket mer än såhär blir det inte gjort om dagarna...

-
-
Idag har jag inte haft för mig mycket annat än vad filmen här ovan visar. Det åskar och har ÖS regnat hela dagen som ni kanske förstod, men trots det så ska vi snart ge oss ut i rusket för att fira ett gäng som har fyllt år. Det är även Alexandras sista helg här i malaga innan hon återvänder till vintern, så det får väl firas det också!
-

regnet hänger i luften och jag ska gräva ner mig i en ny bok.


Positive energy.

Jag är inte ledsen. Bara uttråkad och rastlös. Meningslöshet och likadana dagar i en rad som kallas liv.
Men nu ska vi bara se till att förvandla monotoma dagar till något alldeles speciellt fram tills den 11e december.
-

Baksmälla.

Någonstans i södra Europa vilar ett blytungt huvud mot en svettig missfärgad kudde. Den svaga vinden utanför är mjuk och varm och genom den öppna balkongdörren letar sig tunna solstrålar in för att reta en nyväckt kropp utan förmåga att somna om. Det värker i tinningarna. En strålande smärta från en visdomstand på utväxt blandat med resterna från gårdagens alkoholmissbruk. Vet inte vilket som är värst. Urgröpata gråa hål har ockuperat platsen under pannan där ögonen vanligtvis brukar synas och spruckna torra läppar pryder nederdelen av det såkallade ansiktet. Det toviga flottiga håret ligger i stripor kring den svullna hjärnan som helt har förlorat förmågan att konversera med resten av den lama kroppen. Ett mummel av människorna som pratar och skriker i ghettot nedanför letar sig upp genom de vita terassväggarna, över golvet och in i öronen. Ingen aning om att klockan börjar närma sig middagsdags och mannen i klocktornet förbereder sig inför sin dagliga ringning. Plötsligt ringer det bara. ding dong. ding dong. Trumhinnorna vibrerar av smärta och en kvidande kropp drar täcket över huvudet i hopp om att nå drömmarnas land en gång för alla.
-
Det är torsdag, tydligen. Efter att ha dragit ner pilen mot högra hörnet och tjuvkikat i den elektroniska kalendern, så vet jag det. Torsdag (Efter att ha tittat efter en andra gång) den 17e november.  År 2011. Detta är jag. i nuet. Lisa Ellinor Karlsson, tilltalas Lisa. Älskar choklad, mat och alkohol men har trotts det lyckats behålla en ganska iögonfallande rumpa. Det är iallafall vad Daniel säger. Men kanske säger han det bara för att vara snäll. Man vet aldrig med män. De är sluga som rävar fast klumpiga som troll på samma gång. Tydligen fick jag nog utav en av den sorten häromdagen då jag råkade knäa någon mellan benen för att han hade "tafsat" på mig. Som det heter. Tafsat. Världens fulaste ord. Jag själv minns inte förloppet, men har blivit väl informerad av Alexandra som såg det hela mycket roande.
-
Jag gråter för att jag är uttråkad. För att min vardag går ut på att med hjälp av blomkål och gröna tomater försöka överträffa middagen dagen innan och för att det är ensamt att inse att man är ensam på jorden. Ensam utan egentliga vänner som bryr sig ett skvatt om ens känslor eller varför man är ledsen. Men inte bryr jag mig så mycket om dem heller, så det är detsamma. Vilka "dem" nu är vet jag över huvud taget inte. Tårarna rinner egentligen bara där för sig själva. Ut genom ögongloberna, nedför de bleka kinderna och viker av in mot mungiporna. Medan salta droppar touchar tungspetsen funderar jag på mycket stora djupa saker. Till exempel funderar jag på krig. Varför världen är så hemsk och att allt bara handlar om makt och pengar. Makt som ändå bara varar i max 100 år. En livstid. Hundra år som är ett spott i atlanten i det långa loppet. Hur kan det vara värt det? Jag tänker på den där nya pojken i 5-an som var en gudagåva till imitatöteryrket. På rasterna satt han i ett hörn, oförmögen att konversera med de andra barnen på vårt språk, och härmade ljudet av kulsprutor. Och visst var han bra. Han var bäst! Men inte visste vi då att detta bara var ett sorgligt resultat utav hans tidigare liv. Eller ska man säga lyckligt resultat? Inte vet jag.
-
Idag gråter jag för allt. Det kommer sådana dagar, då man inte vill något annat än att sjunka under jorden. Allt det som igår var ljust och glatt, är idag svart, natt. Trots att solen skiner utanför, strålar genom dörren, bränner mig på benen, så kan jag inte njuta. Kan inte finna meningen. En sådan dag, som alla har ibland. Ni vet. Det kallas baksmälla och jag antar att det är det ynkliga priset att betala för att få vara en människa, leva, vara frisk och lyckligare än majoriteten. Har vi inget att klaga över, så finner vi något att klaga på. Det är vår natur, och så får det förbli.

auh

idag struntade jag i sista halvan av skoldagen. Sitter därför här i mitt kök, lamslagen och fruktansvärt trött på grammatik. det var det för stunden. nu ska jag prova ett nytt recept. haj
-

död.

Ahhhhhhhhhhhhh. svettig och helt slut men lycklig som bara den. äntligen fick jag tummen ur och drog mig ut och körde ett sjuhelvetes danspass nere hos den galna belgiska bruden. Varför tränar man inte oftare, när man VET hur underbart man mår när man ligger nyduschad i sängen och kan läsa och äta choklad med gott samvete! ;)
-
På väg hem tittade jag ner i brevlådan och vad låg det där trooooo! jo ett lite försenat Grattisbrev ifrån min bästa Trine! ah så underbar hon är! Tack tack tack käraste! Tyvärr vann jag ingenting på lotten, men jag kommer till Norge i vilket fall som helst i december!
-

Gracias Chicas!


¡Fiesta de mi cumple!

Igår hade jag en liten middag för mina brudar här i stan och efter 12 flaskor vin, cava och sprit kan man väl säga att vi hade en mycket trevlig kväll! Tack så mycket för det mina damer!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Och min älskling fanns med på skype :)

My birthday

Klockan två i torsdags kom Daniel med en flaska vin och hämtade upp mig vid skolan. På väg mot stranden gick vi förbi en indisk restaurang, sen satt vi där i sanden, åt och drack och tittade på idioterna som envisades med att bada fast det egentligen är för kallt.
-
På väg tillbaka mot centrum igen, tog vi vägen via rosenparken....
-
...Vinet följde troget efter.
-
-
Alltså kolla på den här bruden. Hon är 65 år gammal (!) och har en kropp som en tjugoåring. Så snygg!
-
Fick den här underbara lilla "väskan" av min fina vän Maja. Min förra favorit ifrån thailand som ser nästan likadan ut har precis gått sönder, så hon visste precis vad jag behövde =) Dessutom har hon sytt fast bokstävsknappar (cosy life-internskämt) och "broderat" Malaga på baksidan. Underbar är just vad hon är!
-
Efter konserten gick vi och käkade mexmat. GODASTE maten i stada!!
-
-
-
HUR kan detta vara det Gooodaste jag har ätit sedan jag flyttade hit?
Så jäkla gott är det iallafall. Någon slags kycklingröra med hemlig kryddning och geggning tror jag det ska föreställa.

paket!!!

Som sagt, i morse plingade brevbäraren på dörren och hade tre paket addreserade till Lisa Karlsson. Alltså till mig!
Vilken glädje i all rastlöshet! Det var massvis med godis och gott, snus, och en bok från högsäter, två jättevackra armband från New York och en underbar berlock från Vänersborg. Taaack älskade vackra familj! Ni är underbara!!!
-

gallery

Höll på att mörda någon av uttråkning i morse, och då Daniel var närmast till hands så gick all min aggresivitet ut över honom. (Typiskt att det alltid blir så...) När klockan blev tre (ja, klockan tre är fortfarande "morgon" här) och jag i stort sett kokade av rastlöshet, så kom jag på att jag hade lovat att hjälpa Valerio i galleriet klockan TVÅ!! typiskt. snabbdusch , och iväg. Efter att ha blandat färger, sorterat tavlor och råkat förvandla ett vitt bord till blått, (typiskt igen!) så tog jag en promenad ner till floden och hämtade hem daniiii. lagade Soppa och åt upp resten av tomteskummet mamma skickade. ( AHHH har glömt att säga det.,,fick så fina paket imorse IGEN!!!))
nu ska vi gå upp på taket och spana efter tak rånaren som lurar omkring där uppe. creapy!!!
-
-
-
-

226 facebook inlägg senare....

..... Ja, jag har faktiskt läst dem allihop. och svarat. Tackar så hjärtligt för gratulationerna mina kära vänner!
Det blev en tidig hemgång ikväll. Efter en fet konsert och x antal mexicanska tapas i magen så är jag mätt, trött och nöjd. Nöjd.
-
Vill också önska Grattis till min fina mamma som även hon har födelsedag idag!
Eller hade. Igår. Klockan är 01.00, fredag den 11/11-2011 nu.
Om 10,11 timmar kan de vidskepliga få önska sig något alldeles magnifikt.
Den 11/11-11 klockan 11.11. Det är inte var dag det är så perfekt.
-
Godnatt!

Bettye LaVette

Oh! i morgon ska vi fira min 22:e födelsedag här i Malaga!
Förutom cava och gött käk ska vi gå och titta på
och njuta av Bettye LaVette på Teatro Cervantes!
-

en morgon.

Finns det någon dag som blir så vacker som genom att vakna upp av att solens strålar sticker dig i ögonen och fåglarna kvittrar sin godmorgon psalm medan de cirkulerar över hustaken? När man vaknar utvilad före alarmet hinner tjuta hål i trumhinnorna och kan ägna femton minuter extra i duschen. Äggen blir perfekta och det finns mjölk i kylen. Inte nödvändigtvis ett fullt paket, men åtminstonne så att det räcker till flingorna och kaffet. Mätt och påklädd vandrar du på vägen till skolan eller jobbet, och funderar, "ja, jag har det egentligen väldigt bra ändå". Det är lycka.

photos

Vid hemkomst i december ser jag fram emot att göra en massa sådant här
för att fördriva en arbetslös och kylig vinter! Någon som är sugen på att vara modell? :)
-
-
-
förra hösten (2010) i Trollhättan.
Modell: Cornelia foto: Lisa
Uddevalla år 2008 kanske??
Modell: Hanna, Fotograf: Andreas.

soppan är min bästa vän...

Förutom illamående så kan jag knappt prata eller stoppa in mat i käften då en av mina älskade visdomständer håller på att bråka sig upp genom käkbenet på mig. Fy satan, vad ont det gör!
-
-
Igår bara slog det mig som om jag blivit träffad av blixten eller fått en skateboard i huvudet. baaam.
Tror i och för sig att det var tack vare ett samtal med min inspirerande lillayster som hjälpte.
Men nu har jag iallafall en plan. Och det kommer att bli precis så bra som jag vill ha det!
god dag!

Längtan.

Jag trodde det var jag som var sjuklingen här i huset.. men nu har Danne legat och sovit sedan klockan 8 i morse när vi var uppe och åt frukost. Jag kan inte somna om. klockan är halv två. I sex timmar har han legat här och snarkat. Efter att även ha sovit en hel natt (sedan klockan 12 i gårkväll). ska han inte vakna snart?
-
Idag längtar jag hem lite. Efter familj och god mat. Men så kommer jag på att det är på väg att bli vinter hemma.. och då är jag ganska nöjd med att fortfarande vara här. Vädret är underbart idag! Om jag hade haft lite mer energi hade jag antagligen redan varit utanför dörren i färd med att hitta på något bus nånstans. åh... Det känns som en vacker försommardag i sverige, friska fläktar och en slags pirrig känsla hänger i luften. Kan inte fatta att det är NOVEMBER och att jag fyller år på torsdag. helt förståerligt.
-
-
Förresten, mamma och pappa, jag har en önskan till min födelsedag. Snälla ni, fixa så att duschen hemma är fullt fungerande med stark stråle och massvis med varmvatten tills jag kommer hem.

syk

Igår kväll kom det någon och stal all min energi och kraft och lämnade mig kvar; svag, ynklig och syyk. buuh. psyk och sjuk alltså, samtidigt. så idag har jag alltså all rätt att vara hemma från skolan. inget kul att tillägga tyvärr. nu ska jag återgå till min bok. hej.

Lördagsmys.

Vaknade pigga i morse utav att solens (!!!) strålar tittade in genom balkongdörren! Underbart! Äntligen är "sommarvädret" på väg tillbaka igen. Vi tog en tur halvvägs upp till slottet och sysselsatte oss med lite av vart. Tyvärr så blåste det ganska mycket, så vi sket i målandet tillslut och gick ner och drack upp rödvinet istället. Ikväll får vi besök av Farouk och hans finska flickvän som jag inte har träffat ännu! Ska bli treeeeevligt.
Yaa tengo q ir a eroski!!!!!!!! luego niños!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

vålgästad

Några sådana här goa "små" (ca en decimeter långa) insekter våldgästar just nu vår trappuppgång. Myyysigt!!
-

deep.

Your children are not your children. they are the sons and daughters of life’s longing for itself. they come through you but not from you, and though they are with you yet they belong not to you. you may give them your love but not your thoughts, for they have their own thoughts. you may house their bodies but not their souls, for their souls dwell in the house of tomorrow, which you cannot visit, not even in your dreams. you may strive to be like them, but seek not to make them like you. for life goes not backward nor tarries with yesterday.

-Khalil Gibran

Emma's Birthday.

-
-
-
-
-
-

I brist på något att göra...

....Så byggde vi lite saker och åt massa godis (tack igen marie-louise). Snart ska vi iväg på födelsedagskalas hos Emma Tikkanen, så nu ska jag tina upp min frusna kropp i en varm låång dusch. nu nu nu !
-

Älskade moster!

Mina försök till förbättrad hälsa, (träning, ingen alkohol eller tobak, skippa middag i sängen och annat sött å fett (som ändå inte smakar något här nere..) osv.. ) det går ju inte direkt bättre av att jag har så fina mostrar som skickar ner massa svenska delikatesser och böcker som bänkar mig i säng i timmar. men det är ju trots allt fredag idag, så det är okej, Marie-Louise ;).
-
Idag fick jag nämligen mitt andra paket med saker som får mig att hoppa av lycka!
Du är en ängel min älskade moster!!! Tusen tusen tack för ditt brev och alla goda saker!!
-
Vilka vackra mostrar jag har. Säger bara det. De bästa man kan ha!
Längtar tills december då jag ska krama er tills ni ser gula och gröna gubbar. Eller röda? ;)
(intern-skämt)
Massa kärlek till er ♥
-

ööhh.....

.....ni är ju fan sämssst. nu drar jag upp för trappan och däckar i min mätthet.
hasta luego amigos.......

"one day". läs den.

pjuuuuuuuuhhhh FLUxus hade såklart ställt IN passet... typiskt när jag äntligen lyckades dra med mig maja för att göra något annat än att dricka öl och äta saker. Istället tog vi en långpromenad/springtur bort till Ghetto barriot Palmilla, runt fotbollsstadion and back again. mjauu va gött.. nu luktar jag som en nyponros igen och ska bedriva min favoritsyssla tills jag somnar; krypa ner under täcket bland rena lakan med en tom skalle och inga måsten i världen medan danne ligger bredvid och sysslar med sitt. plus en bra bok! life is good. godnatt.

Flux.

-
Nu har jag legat här i sängen så länge så att jag börjar ruttna tror jag. det stinker iallafall..Tog hand om halloween nattens skräp som legat över hela lägenheten sedan i måndags. Varje gång jag gick nedför trappan för att hämta något ätbart och möttes av slagfältet fylldes min mun av spya, så jag har därför skjutit upp det tills idag. klister, lim, vax , blod, färg , hårnålar, fjädrar , plast, papper, gegga, latex, osv... det tog ett riktigt skitjobbigt skurpass att få bort alltihop ifrån golv , bord och stolar. till och med badkaret var nergeggat med vax som jag febrilt försökt skrubba av min kropp med svinto vid hemkomsten mitt i natten. Men nu är allt iallafall rent och fräscht igen. (allt förutom jag).
Ett välbehövligt bränna-chipspåsen-och-chokladkakan-som-jag-nyss-åt-pass på fluxus väntar om en halvtimme. så nu jag ska förbereda mig mentalt och utvändigt inför detta äventyr. önska mig lycka till.
-
-
Pics från när min familj var på besök. El Chorro.

hahahahahalloween . igen. på film.


Halloween it was.

-
-
-
-

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Trines födelsedag! hurra hurra hurra!


Skelletton

mer halloween kommer sen när jag har vaknar ur min dvala. ciao!
-

RSS 2.0