nattlig uppdatering. igen.

update. nu är klockan kvart i sex på morran här i svealand. Solen lyser upp ängarna här utanför och fåglarna kvittrar godmorgon uppifrån skyn. håll käften känner jag och tycker gott att solen kan gå ner igen. fortfarande totalt sömnlös och inte ens minsta gäspning har kommit över mina läppar.
-
tänker lite på när min katt ska föda ut ungarna hon har i sin mage och hur många det kan gömma sig där inne och vart hon ska smita iväg och ploppar ut dem någonstans. känsliga läsare varnas för att fortsätta läsa men pappa säger att han ska slå ihjäl dem för han vill inte ha massa kattungar men det är ju ungefär samma sak som att göra abort säger han för de kan ju ändå inte se något när de föds. no big deal eller vad då? någon som vill ta hand om pisssekatterna istället för att de ska få sina hjärnor krossade?
-
tänker också på om jag skulle ta å bli lite blond igen. va tycker ni panelen?

nightlife @ ekarebol 2.

Tänkte att... jag skulle skriva lite när klockan ändå är tio över fyra på natten och jag är jättepigg och antagligen fortfarande jetlaggad eller något. Brukar vanligtvis stupa i säng efter jobb i baren som jag kom hem ifrån för några timmar sedan, men ikke idag alltså. typiskt. jag vill ju vakna tidigt imorgon. För i morgon är en speciell dag i mitt liv.
En lördag tänker ni. jaha. men jag tänker en nattathailördag. alltså en jävligt bra fet härligt mysigt pratig gosig rolig vinig dimmig galen planläggande skön lördag innehållande min bästis. åh det blir fint de sörrni. hade alltså även varit fint om jag hade några valium här under madrassen som jag kunde knaprat mig till söms på. å ingen danne på skype. äschhh. swedish nightlife at ekarebol 2. så himla spännande.
-
åh
.
åh
.
zzzzzzzzzzzzz

Flygplanstidsfördriv...

-

American museum of natural history

Några bilder från naturhistoriska museet i NYC. Sjukt cool upplevelse med fjärilar indianer dinosaurier rymd 3d film osv... lätt värt. här får ni lite blandade bilder från besöket..... !
-
-
Tunnelbane stationen utanför;
-
-
-
-
människoskelett VS apskelett. ...  vem kan tro på gud när man ser så tydlilgt att vi härstammar härifrån?!
-
-
Här levde några av dinosaurierna förr...
-
-
-
-
Fikapaus.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

NYC

Hey hey hey here comes some pics from the last days in the big apple. .... enjoy
-
Huge toystore on time quare
-
random taxiguy
-
In the M&M store......
-
"Chocolate is better in color"
-
of course we had to go and see a broadwayd show! the phantom of the opera was soo good!!!!
-
-
-
the apple store
-
-
-
the library where Carrie almost got married in the "sex and the city" movie
-
-
in memory of John Lennon.
-
-
Lovely John Lennon lived here in the building to the right, got shot outside his door. RIP

-
Brooklyn bridge

-
aaawesome fleamarket in Brooklyn .

-

-

-
keen on a BACON cupcake?? anyone??  ..... (it was actually goooood)

-
Cool guys who sold homemade oldschool skateboards in a van... brooklyn ofcourse.

-
The famous gun sculptur (made by Carl Fredrik Reuterswärd) outside the UN building.

-
The  big room in the Un house ..probably you've seen it on Tv..... :P

-
Boattrip to the statue of liberty

-

-

-

-

-
tired worker outside the place where they rebuild something which looks like the world trade center.

-

-
Market in china town....

-
random cool kid

-
Mimmi at the subway

-

-

-

-
sweeeeeetest Hannah on the dinner with the american Bohlson family at long island.

-
On our way back to NYC again after a deeeelicious dinner at Tellers.... muuummmmm

-

-
my mom forced us to go to church on sunday morning (just to see the famous gospel) And YES apparantly it was famous. my gooooood do you see the line? and its not even half of it... thank god (or maybe not) that we thought it started two (!!!!) hours eearlier then it did.. had to que in thos hours instead... but at least we came in.. was it worht it? haha.. dont ask me....
-

-

-
Went to a guitarr store in Soho where Jude law (and other cool people just bought their guittars) ... maja who can play,  got to try a few of them and i tried to take photos of guitarrs (dont remember who made these ones but he made them out of BMW engins !! insane.... !! sorry for really bad pic tho..

-
Okey so time to go home.hemgång

Sitter i lobbyn bland tusen turister och resväskor och väntar på hälften av resekompanjonerna. Vi är alltså strax på väg norrut och hemmåt. Sorg att lämna syrran här i storstan såklart, men samtidigt skönt att komma hem till lugnet ett tag innan det bär iväg igen. NYC i all ära, men storstadslivet och stressen tär på en. Jag trivs bäst med saltvattenluft och stränder. Så nu ser jag fram emot malaga äventyr om några veckor istället. :)
-
-
Mer bilder kommer när jag ligger hemma i min svenska säng om ett dygn.
ciaaaao

big city life

in Nyc.... återkommer inom kort med fina bilder. må gott till dess kära ni

ay ay caramba

så då bär det tydligen av mot storstan tidigt i morgon bitti. Sitter i min megasäng omgiven av diverse packnings prylar och käkar pestopasta med sjukt mycket vitlök i. (Hoppas att jag hamnar bredvid någon ointressant människa så jag slipper öppna käften så mycket på flyget). Funderar på hur jag ska lösa den här gåtan som jag antar att de flesta brudar har problem med; Hur får man ner en hel garderob och femton par skor i en resväska som bara får väga 20 kg?
Får klura lite på de höörni. chaoo

Saying good night with my new favoritesong. listen or die


så blev de natta

Efter kvällens mini släktkalas med fulla mostrar, färdigmålad luftballong och bränd chokladsås går jag sängen till mötes med glada dagar i mina tankar. Är inte det minsta ångerfull över mitt beslut att stanna i skogen denna lördagskväll.
-
Och i min mail låg det en vacker liten film och väntade på att bli visad för ett varmt och längtansfullt hjärta.
Tack kära.
-
-
bäst på fäst , bbq enterprise , malaga , ph. Magoo


autopilot

Idag är det lite vingligt och suddigt och luddigt och dissigt innanför pannbenet. trycker på hold tills kvällen nalkas.

Om ni inte läste det i tidigare inlägg så samlar jag på jordglober. varsågod att ge mig i present osv..

sann dröm om en osann sanning.

Fortfarande. sitter i min stora breda fönsterkarm, blickar ut över något som jag inte riktigt kan greppa om ännu. Men vi kan säga hav, strand och lekande barn. Det spelar ingen roll för det är på insidan de verkliga färgerna leker tillsammans. Ett livsglatt skratt i en glödande solnedgången ger rysningar av lycka och regnbågens nyanser dansar salsa genom blod och hjärta. Den salta havsluften är en ofattbar tillgång som kittlar i näsan vid inandning.
-
Jag sitter i mitt stora fönster. Mitt alldeles egna, och bara, bara mitt. Ett fönster som sitter i en vägg av fyra som håller ihop ett hus som jag bor i. Det är vitt. inuti också. Det står odlade örter i fönstren och på det nötta parkettgolvet ligger travar av böcker som mest ligger där för att jag gillar att titta på dem. Ibland, i min ensamhet, när ingenting runtom kan störa mig förutom möjligen mjuka, låga toner, gillar jag även att läsa i dem.
-
Om jag blundar nu, ser jag min jordglobssamling (som är långtifrån komplett i nuläget), några av dem snurrar sakta runt sin axel och de vita gardinerna fladdrar till när osynliga mjuka dyningar av luft rullar in genom rummet.
-
Det fluffiga täcket i den obäddade sängen är vitt. madrassen är vit. Taket är vitt. Väggarna är vita men täcks på sina håll av underliga prylar, handgjorda tyger, vänners konst, hemgjord konst , och alla dessa ting är gjorda av färger som varken är svarta eller vita, i en ateljé som är min och bara min. Där inga blickar dömmer, där inga känslor förkastas. Där man slipper städa, tänka eller prata. Där man får vara som man vill, precis så som man föddes till att vara. Och alla är bra på det de njuter av.
-
Någonstans i rummet står ett piano. Ett välbevarat men ostämt gammalt Rönisch i mörkbrun mahogny. Som en del av mig, en familj och en barndom står det där och utstrålar känslor i alla färger. både sorg och glädje. kärlek och hat. Den glatta mörka ytan fångar solens strålar i gryningen, bildar stickande solkatter som väcker mig ur en dröm som denna fast om en annan värld. Att vakna där. I sängen med det fluffiga täcket. Att ha ett hem, en frihet, att andas och att leva. Det är vackert.

dagens sanningar och lögner eller vad som helst vem bryr sig

orörlig på sängen vilar min trötta kropp mot den mjuka madrasesn. täcket där pippi långstrum dansar runt är gjort av dun. varmt, behagligt, inbjudande. En konstig sak är att det inte ligger över mig. täcker mig, gör mig sällskap och värmer min knottriga hud. Min kropp är förlamad, oförmögen att röra sig. fingertopparna styr och hjärnan bara är. svävar någon annanstans. om man nu kan kalla det så när man inte riktigt vet vad det är som händer där inne. Drömmer mig bort och iväg till platser som jag inte ens vet existerar. Längtar till en avlägsen plats, ett drömpalats. Fast vad är en dröm som skulle bli verklig? En verklighet. En vardag. en öl på butlers och tiotusen i fickan. Ensamast på jorden men saknar viljan att ha någon som helst nära. Kanske en katt. Vill bort från mänskligheten för jag förstår mig inte på den. Kanske för att jag inte förstår mig på mig själv. Eller dom. eller mig eller dom. Eller ingenting egentligen. Så många frågor, så få svar. Jag vill ju tro på Gud. men jag kan inte.
-

reprisSnart ska det bli återföreningskalas i söder med kärlek , värme och lycka som huvudingredienser.
-


-

-

-

-

-

-lyx

Morsan bakar bröd och här sitter jag med smörkniven och osthyveln i varsin hand och matar in ljummna bagels i käften. sväljer ner med iskall mjölk och har de så jävla gött.
-

ett engångsinlägg om något som aldrig mer kommer att upprepas

.. Tycker att det här är typ det äckligaste som finns......
Kanske inte den extremaste bilden jag hittade på google, men,
När killar bryr sig om sitt utseende till den sjuka grad att allt kretsar runt träning /mat/proteinshakes osv.....
Måste vara det tråkigaste och osexigaste folket nånsin.. Det  låta klyschigt som fan men ärligt, det är ju faktiskt insidan som räknas in the end, och hur kan man då slösa bort allt fint och roligt som finns i livet på att bry sig om hur man ser ut..... jag förstår inte..... men det är väl tur att vi gillar olika asså.
-
men det HÄR tar ändå priset. Det utklassar alla äcklighetsklasser som finns, kryp, ormar, mens, bajs, snor osv :
-
Vill du ligga å gosa med henne tro?
-

Om man skulle göra en jämförelse....


när jag VS en normal människa plockar blommor ser det ut såhär. 
-

-

(En vanlig människa är han ju dock inte (och inte så normal heller.. hehh..)

nej, han är alldeles speciell vettni, det vackraste av folk.)

 


fulhet

-
med den här kvällens ironi säger jag godnatt och återuppstår förhoppningsvis i morgon bitti om danne kommer ihåg att ringa och väcka mig.. det är sjukt det här med tidsskillnader alltså. Fattar ju att det har nått med solen att göra. att den rör sig, eller rör vi oss runt den? aa kanske både och. men det är ändå sjukt tycker jag. lite som att resa i tiden. Nu ligger jag i sängen med en snus i käften och ska sova och där borta i cali har de nyss gått upp och käkat pannkaksfrukost. Jag har i teorin redan upplevt den här dagen den 10e april år 2012 och nu är det deras tur. alltså är jag före dem i tiden. är jag äldre än en som är exakt jämnårig med mig då? elller.....okej godnatt.
-
länk

-

sån jävla helg asså nu tar jag en paus i några dagar och vilar upp mig med jobb inför nästkommande helg å sen bär det av till NY och älskade syrran . aaaaa det var faktiskt allt för idag från den här trötta slitna bruden. gonatt

missing someone is your heart's way of reminding you that you love them.

Den här goa glassbaren låg i min inkorg när jag kom hem inatt... Danne som är i san diego å glassar runt  tyckte att jag borde stått där och sålt glass till han och teamet... Åh jo, det hade jag nog kunnat tänka mig. Himlen ligger som ett tjockt ljusgrått täcke över vår del av världen och  jag vaknade precis av ett smattrande regn mot rutan.. / Hade nog gjort vad som helst för att vara där nu. ♥
-

Ja, hej mitt namn är ET, jag söker tjänsten som telefonist..ja visst!

Uddevalla kommun är opartiska i sina ansökningsformulär...
-

Fulheten

-
Idag fick jag en present av en trevlig snubbe som kom in på jobbet. En bok fick jag, och jag som älskar böcker.
Det var väldigt roligt tycker jag, för just den här boken är "skriven/ritad/illustrerad" utav Nanna Johansson och speglar min sarkastiska humor alldeles utmärkt. he he he.. Tänkte visa er några utav hennes grejjer fast jag ritade helt enkelt av en av bilderna i paint istället i brist på något att göra. Alla hennes grejjer ligger annars på Fulheten.com. Check it  out man!

Olika manier/fobier som finns.

AKATISI
Oförmåga att sitta stilla
-
RHINOTILLEXOMANI
Tvångsmässigt behov av att konstant vidröra näsan
-
XENOMANI
Överdriven förkärlek till allt utländskt
-
LOGOMANI
Starkt behov av att höra sin egen röst
-
DYSMORFOBI
Inbillad fulhet
-
CAPGRAS
Ett tillstånd där den sjuke är övertygad om att en nära vän eller
familjemedlem är utbytt mot en exakt kopia eller bedragare
-
DERMATILLOMANI
Behovet av att peta, riva och bita bort delar av sin hud
-
GEOFAGI
Jordätande.
-
FOLIE À DEUX
När två personer som står nära varandra delar samma vanföreställning

orishas

Åh! Tror ni det värmde i hela mitt hjärta idag när jag fick ett hemmagjort påskkort på posten ifrån en go liten elev! åååh så goo! :) tack tack taack!
-
För övrigt har dagen spenderats på jobbet, med tankarna på vad och vart jag ska ta vägen eller hitta på efter hemkomst från staterna om tre veckor......Några förslag på resemål/arbetsplatser? hmmmmmmmmmm
-
ajaa.... här får ni lyssna på min favoriiiiiiit låt under tiden ni funderar  .... Enjoooy =)
-

klockan är halv tio och jag signar fan ut. godnatt


ja men välkommen.

heey... just got tumblr ... check out lisa-ell.tumblr.com

Dromomania

Var går gränsen mellan det normala och det patologiska?

Dromomania
, also travelling fugue, is an uncontrollable psychological urge to wander.[1] People with this condition spontaneously depart from their routine, travel long distances and take up different identities and occupations. Months may pass before they return to their former identities. The term comes from the Greek: dromos (running) and mania (insanity).[2]

The most famous case was that of Jean-Albert Dadas, a Bordeaux gas-fitter. Dadas would suddenly set out on foot and reach cities as far away as Prague, Vienna or Moscow with no memory of his travels. A medical student, Philippe Tissie, wrote about Dadas in his doctoral dissertation in 1887.[citation needed]

Only a handful of cases of such behaviour have been documented, nearly all in France in the late nineteenth century. On the other hand, dromomania in wider sense (e.g. spontaneous change of location undertaken due to dysphoria) can be characteristic of other mental disorders, e.g. Borderline personality disorder.

More generally, the term is sometimes used to describe people who have a strong emotional or even physical need to be constantly traveling and experiencing new places, often at the expense of their normal family, work, and social lives.source; wikipedia

varsågod Trine;

Jag jobbar i en växel/reception nu i några veckor. den 17e april drar jag till NY och från och med den 1e maj är jag fri inför nya äventyr innan jag drar till malaga den 21e maj. wihouuu!
.life.


mandag

pa jobbet. inte mycket stress har inte .... langtar tills lunch o den goda maten som ligger o vantar nere i kylen.. onskar aven att kommunanstallda kunde haft snittaldern 25 i stallet for 55, sa man hade haft nagot att kika pa. vill hem till danne o sangen.


RSS 2.0