Varje nedförsbacke har sin uppförsbacke.

Fina vyer ifrån dalslands skogar.
-
-
-
-
foto.mina.
-
skating med maja på den nyspolade isen! fett jobbigt, men kul!! och efteråt blev det ett friskis och svettis pass, så nu bakar jag rulltårta och bröd, som jag kommer vräka i mig med gott samvete ;)

i.am.

isen är spolad och nu blir det skridskoäventyr med syrran å alla barnen. tjohoooooooooo swisshh swuchhh

äntligen hemma. tillslut.

så sjukt klantigt av mig att gå på tåget och inse att jag har glömt att hämta ut mitt bagage ur förvaringsboxen på stationen. kan bara vara jag som lyckas med sånt...

Rikast är den vars nöjen kostar minst......

...är ett mycket vist och sanningsenligt uttryck. Men, visst kan man ha det oerhört mycket roligare i vissa situationer genom att bränna pengar. det är ju faktiskt så. Helgen har alltså varit oerhört trevlig här i göteborg hos min goa Julia. Hanna tog med oss till RioRio som är nån slags partybåt där någon hade födelsedagsfest med tema jordens undergång. SJukt place. sedan vidare mot yaki da där vi blev kvar resten av kvällen. så denna dag har mest bestått utav pizza, hemlagad mat, disneyfilmer, lösgodis, cola å soffhäng. göttaste goda bakfylla.

Human beeing - A creature who cuts trees, makes paper, and writes "save trees" on the same paper.

hola buenos dias q tal mis amigosssssssssss
jag trodde jag skulle dö av att gå upp såhär tidigt idag med tanke på att jag stressade runt i baren hela natten och serverade fyllon , men jag antar att jag har vant mig. kommit in i rytmen liksom, av att gå upp på morgonen iställt för att sova till fem på eftermiddan. yeshh rise and shine nu ska jag ner till götet å träffa efterlängtade brudar. chaoo'
-

åh

vaaaaaaaad är de för jävla "tidslinje" som har invaderat min facebook . blir så trött.

snö

min goda vän mikkis var på besök här ute i skogen igår. det var alldeles jättetrevligt att få träffa henne för det var ett bra tag sen!! Nu ska jag packa. hej!
-

No llores

jobbijobbijobbiiboo vad jag gillar mina busungar i skolan!!!! Idag var det sista dagen i min klass, så återigen fick jag fick en massa fina teckningar och kramar! ♥ livsenergi ♥ men ska fortsätta i ettan nu de sista veckodagarna.... sen blir det gbg , vintage marknad och häng i helgen med andra gamla godingar , hanna, frida, julia å sofia bland annat och vi får väl se vart det äventyret slutar någonstans! :)
-

212

AZeliA BankS To wAy oUt WesT
-

One Day - Matisayahu

Vaknade vid femtiden i morse av att en liten gosig bebbe kröp upp i sängen mellan mig å frida. åh! Igår var jag alltså hos min gamla goda vän för lite vin-å-käk-mys. Har väl inte setts på ett år nu nästan, så det var verkligen på tiden! Och lilla lewis har blivit så stoor! Tack för en mysig kväll godingar :)
-

Måndag.

I morgon ska jag äntligen få träffa min goa Frida och hennes lille Lewis efter en lång lång tid!! Åh vad mysigt det ska bli! Men först ska det jobbas hoppas jag!!! och förresten så fick jag ett nytt jobb idag :) nu ska jag prata med syrran borta i NY och triggas upp av äventyr och utflykter som vi ska göra när vi åker på besök i april!!! sen ska jag däcka i sängen med en av de tre böckerna som jag håller på å läser...haha beslutsångesten alltsååå.....! gonätt

såhär känner jag idag efter en lååång arbetsdag. Gött!


En välskriven bok är en flygande matta som för oss in i en värld vi inte kan besöka på något annat sätt.

rumstemperatur =perfekt. lösgodis=mmm. en bra bok=yes. fokus. täcken å kuddar. stor säng. fyfan va göööttt man kan ha det ändå om man bara lär sig att uppskatta det lilla vardagliga. och det kan nog vara världens bästa känsla när man är så insnöad i en bok så att man lipar och skrattar högt till innehållet. måste fortsätta......
-

I've always wanted to have a phone call with someone who doesn't talk.

Cecilia ringde förut och frågade om jag kunde jobba i klass fyra nu i veckan igen och självklart kan jag det sa jag. Så roligt som vi hade sist vecka! Så i morgon ska jag ut och bygga snöskulpturer med ungarna. Hoppas på kramsnö!! 
Annars då? ja, igår blev det utekväll med robban å hans crew som slutade med lite för mycket alkohol i blodomloppet för samtliga. men det var trevligt. Dagens innehåll har bestått av grädde, köttfärs, pasta, soffhäng hos jim, godis, och trötthet.

bakfyllt rum. bakfylld säng. bakfulla hjärnceller.


uff

Yall saying "How can you be sad when people have it so much worse than you"

is as ridiculous as "how can you be happy when people have it so much better than you".The past has no power over the present moment


quarterlife crisis

try to pep talk myself to sleep and figured out that it actually works. (the peptalk as well as the art of falling asleep) zzzzZ......
-
HÄR är en artikel om "tjugo plus krisen" som jag bestämt tror att jag har drabbats av. hmm. forstätter med peptalk på andra sidan verkligheten. nattii

All I've ever been and all that I'll ever be is all that I actually need.


♥ That night ♥

BUuhhh os echo de menos mis chicas maravillosas!!
saknar värmen mina goa brudar och vår lägenhet!!!
VARFÖR vill man alltid vara där man inte är??
Ta mig tillbaka nu, bara för en sekund !!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-

De flesta människor behöver mer kärlek än de förtjänar

"What is worth if our next generation doesn't know how to bargain?"

Då jag är uppvuxen inom ett lärar-imperium till släkt där varenda moster och mamma är lärare, där jag sett baksidan av att undervisa olydiga elever och fått ilska ifrån dessa och från arbetsdagen att gå ut över mig och mina syskon, så har jag inte direkt övervägt att gå i samma fotspår själv. Men. det finns ett MEN. För er som inte vet så har min kära moster Marie-Louise sett till så att jag har fått vikariera på lite skolor runt om i kommunen nu när jag inte har någonting för mig här ute i skogen. OCH nu förstår jag min äldre generations glädje över att arbeta med barn.
Aldrig trodde jag att det kunde vara så himla, himla roligt att jobba som lärare! Så roligt, givande och uppskattat! Hela veckan har jag varit lärare i fjärde klass, och jag har aldrig känt mig mera tillfreds med någonting jag arbetat med. Kanske är det kontrasten mellan att inte göra någonting till att helt plötsligt ha fullt upp med galna ungar! Men jag älskar det! och trots att de pratar i mun på varandra och inte vill räkna matte så är barnen är helt underbara!
Idag var det min sista dag för denna gången och jag fick så många goa kramar av alla så jag nästan blev tårögd! Tänk att man kan fästa sig så snabbt vid någon. Och i morse när jag kom till skolan så fick jag ett paket med godis och ett så fint kort av en elev så att jag blev helt rörd!! Vilken uppskattning! Jag undrar om ungarna förstår hur mycket glädje och energi de ger en!! Förmodligen inte, men de ger mig iallafall hundra gånger mer än vad jag tror att jag kan ge dem! Erbjöd mig tillochmed att jobba gratis framöver. haha! Kommer sakna er underbara barn!

"people don't know what they want until you show it to them"


--
Total anpassning till miljön innebär döden. Det huvudsakliga syftet med all reaktion är begäret att kontrollera miljön.

Nyckeln till frihet

Det görs inte många bra filmer nu för tiden alltså, så igår hyrde vi mästerverket The shawshank redemption som kan vara den bästa filmen någonsin. Morgan Freeman ♥
-
-
Hittade en låda med flera år gamla panåer .. undrar lite hur jag tänkte här.. solnedgång i brinnande lava? brinnande himmel? brinnande något anant? eller ingen eld utan apelsinjuice från vanliga apelsiner och blodapelsiner? eller bara blod helt enkelt.

the (actually not) so sadly truth


Leave me alone, but not really go away...

Ibland brister det för mig och ett utbrott uppstår. Igårkväll var just en sådan kväll. Då måste jag antingen förstöra någonting eller kladda med något. Jag älskar färger. Färger gör mig lycklig och kanske just därför väljer jag ofta att "bota" mina utbrott med att måla. Allt runtomkring en försvinner då och man kan sitta där och kladda tills man blir lugn igen.
-
Först tänkte jag riva ner tapeterna och måla ena väggen, men vid närmare eftertanke så insåg jag att jag förmodligen skulle tröttna halvvägs och ha en massa sönderrivna tapeter i hela världen. och dessutom hade jag för lite färg. Så jag kom på en annan idé och skruvade loss en av mina tre garderobsdörrar, satte mig i min stora säng och gav den lite färg. Den är inte färdig ännu men här är iallafall den bamsestora, numera lite färggladare dörren.
-
-
-
Hade inte så många färger att välja på så det behövs inhandlas lite mera kulörer så att jag kan variera lite och måla de andra två dörrarna också.

I'm probably too weird for you!

-

Is there a God or is it just me loosing my mind?

Dessvärre somnade jag nere i soffan inatt eftersom min säng är täckt av akrylfärger och en stor panikartat gjord "tavla"... Blev därför väckt halv tio i morse av två stressade föräldrar som tvingade mig att äta ägg och gå ut och gå på promenad med dem. Jag skippade det sistnämnda och tog en kopp te i soffan istället. Vid zappandet mellan tv kanaler så fastnade jag för "Gudtjänst" på tv2. Ja, det är sant. De pratar om livet och allt vad det innebär i dagens samhälle. Jag kan identifiera mig med vartenda ord och undrar om jag är kristen då? Finns Gud? Vem är han? och vad gör han isåfall? Tror jag på honom? Måste man bli så "hyper" när man är kristen? Måste man vara sådär "perfekt" och ha polotröja och aldrig svära eller dricka alkohol? Kan man inte få vara lite mittemellan och bara ha gud som en farmor eller farfar som man kan prata lite med ibland? De sjunger iallafall fina sånger på tvn. Och jag ska nog gå och lägga mig igen.
-

Addictions.

Snus å rökfri i en månad. Av tidigare erfarenheter antog jag att detta kunde bli min död, men den här gången var det inte ens jobbigt. det kändes bara,..självklart?! vi är väl inte gjorda för att tillsätta en massa nikotin och andra farliga ämnen till kroppen, och egentligen är det ju helt sjukt hur man faktiskt kan vara beroende av något så konstigt som att röka på en pinne eller stoppa en liten påse i käften. Jag vill vara fri. Utan att känna ett behov av något som helst. total frihet, utan behov eller frestelser. Men i takt med att saker skapas, inventeras och uppfinns av människan så skapar vi bara fler beroenden. Hur klarade sig människor för 150 år sen utan att kunna ringa till varandra före de skulle komma på besök? Vad gjorde människor innan Tv:n uppfanns för några hundra år sedan? och vad åt folk på lördagarna innan lösgodiset och chipsen fanns? Vi är bortskämda och har dåliga vanor. Behöver vi verkligen en smartphone?  Behöver vi veta vad våra vänner äter till frukost eller vilken exakt tid bussen går? (vi kan väl inte få den att gå snabbare?). Självklart gör den kanske livet lättare för vissa men är det inte bara ytterligare ett stressobjekt egentligen? Jag hade en iphone i en månad. Har aldrig känt mig så stressad och beroende av något, någonsin! Och fungerade inte internet så fick jag ett psykiskt utbrott. Jag stod inte ut! Kanske har jag ett försvagat psyke när det gäller stressrelaterade ting, men ändå, Inbillar vi oss inte att vi behöver saker som egentligen inte är så himla viktiga?
Alla slags beroenden är dåliga beroenden.
Närhet, kärlek eller sex, Ett beroende kontrollerar våra hjärnor. Det gör oss svaga och får oss att känna oss ensamma. Vi vill ha någonting som inte är där, något utom räckhåll. Beroende på i vilket stadie av beroendet vi är, så kan vi göra de mest sjuka saker för att få det vi suktar efter. Godis, choklad, alkohol, droger, människor dör på grund av beroenden. Det orsakar cancer, fetma, överdoser osv. Vem vill egentligen vara beroende? Jag vill vara fri. Fri ifrån allt som vårt sjuka samhälle har att erbjuda. Så nu ska jag bara gå och spy upp popcornpåsen som jag just har vräkt i mig, nedsköljt med whiskey, och sen ska jag ta tag i mitt liv.

Facebook.

Nackdel.
- Beroendet av att varje gång
datorn sätts på, ha facebook
som en självklar första besöks-
plats.
- Självhatet som uppkommer
när man inser att man sitter
och läser andra människors
statusuppdateringar som ett
slags tidsfördriv.
- Irritationen över nakna
bebisar, ultraljud och
övriga privata saker som
vi inte vill ta del av.
- Avundsjukan när bilderna på
palmer och vita stränder poppar
upp, när man själv befinner sig h.ä.r.
- Känslan av att alla andra har det
så mycket roligare än en själv.
- Gratulationerna i hundratal man
mottager på födelsedagen, och
inser att man inte ens "känner"
hälften av avsändarna.
- Huvudvärken man får av att
sitta framför en dataskärm
när man istället kan göra något
kreativt.
- Frustrationen när någonting
inte fungerar som det ska.
- Irritationen (igen) när personer
inte svarar på mail/chatt när
det lyser grönt.
(-Suckandet när folk man
inte orkar prata med skriver
onödiga saker.)
- De hemska tankarna om vad
internet gjort med människors
självkänslor.
- "vad är du för djur" och "när
kommer du att dö".
-Latheten som framkallats, och
fetman som har ökat.
- OSV...
fördel.
- Kontakten med vänner
i andra länder och övriga
som befinner sig för långt
bort för att gå och knacka på.
-
Slutsats.
Jag undrar om den enda fördelen alltså väger upp alla nackdelar, eftersom jag fortfarande har mitt
konto kvar. och ja, jag antar det. Den enda fördelen blandat med beroendet och med rädslan för att mista
sitt sociala liv. Eller, är det så? utan facebook har man ingen kontakt med omvärlden?
Detta är ett varningstecken.
Jag måste sluta vara online.
Måste skaffa mig ett liv.

engraving

ja, det var ju inte lätt alltså. det här med gravering. men kul! men träning ger färdighet.. okej..
så om du är jägare eller så och vill ha ditt gevär eller något graverat så ringer du mig, okej?
-
-

slowly ... . . .

hör och häpna med lisa ellinor karlsson börjar sakta med säkert anpassa sig till en vardag. precis nu till exempel, så ska hon ta en promenad till gymmet. (!)!!)!)!)!)!) gymmet alltså, ha!  det finns faktiskt ett gym här. som fungerar. om jag inte minns fel så finns det ett solarium också? det får vi undersöka... sen ska jag till pappa och lära mig att gravera på hans nyinköpta graveringsmaskin. hej å då då då

CRAVINGS x 2

åååååå ta aaaaa mig till haaaaaavet å göööööör mig till KUNG........aa
En dödlig lust att resa infinner sig med jämna mellanrum.
Jag får aldrig nog. blir aldrig nöjd. måste ha mera.
måste se mer. upptäcka saker. känna nya lukter,
smaker. uppleva äventyr. Träffa nya människor
och lära mig nya saker. Vill bara vara överallt.
Där varje dag är unik. Överallt. I hela världen.
-

get it or admit , life is shit.


- jobs
- a life
- cash
- friends
- inspiration
- some healthy habits
-
..would've been cool to have
at least something above.
Men vad förväntar man sig
egentligen.
När man flänger runt som mig.
inget kan man spara på.
eller ta med.
man lever på ett minne och
stunder där inne.
Men det är det värt i och för sig,
för jag är en rastlös tjej.
-
Men ska man leva ett sånt här svenne liv
ett tag så är man väl tvungen å fixa lite.
(och då tänker jag positivt)
-
-
Boon's work, shooted in Malaga

cravings.

är så sjukt sugen på hembakta biskiver nu så jag tror jag dör.
en slags
"hur ska detta gå egentligen och jag vågar inte hoppas för mycket men jag hoppas, och hoppas på att jag inte ska hoppas så mycket så att jag blir besviken" typ , känsla...
-

Watch out for falling coconuts

Förlåt människor för mitt bittra jag som exploderat här på sistone. men jag antar att när man är bitter så skriver man mer än när man inte är det. därför blir den här sidan mer en spegling utav mitt bittra jag. Den ena halvan alltså. När den positiva sidan visar sig så behåller jag den helst för mig själv och njuter utav den i verkligheten istället. det antar jag att ni förstår. för ni är ju inte dumma, eller hur?

Hur som helst så är jag inte så jättebitter längre. det är väl varannan minut ungefär. och inte varje som det är ibland. Men livet är ju inte alltid som att ta en våg med surbrädan eller att vinna en miljon på triss.
Men ibland så kan det faktiskt vara riktigt bra.

Idag var det lite sorgligt iochförsig när Danne lämnade mig för att åka hem till Sthlm och där satt jag ensam i en silverfärgad volvo och grät lite för mig själv på väg mot en annan stad. Och när jag torkade bort tårarna så fick jag se att också Gud grinade där uppe för regnet pissade på framrutan och vindrutetorkarna fick kämpa för att hålla den torr.

Nåja.
Jag antar att det tar ungefär en månad att anpassa sig till en annan miljö, och en månad har nu gått och jag antar att jag är mer eller mindre "anpassad" nu då. har väl i och för sig inte så mycket annat val antar jag. Snart kanske jag till och med kan börja göra kreativa saker igen. jaja, Nu ska jag sluta prata och Här får ni en fin bild istället. (akta er för livets kokosnötter.)
-
från Frank

tisdag.

Byggde lite snölyktor och önskade att julen inte hade tagit slut så väldans snabbt. Varför kom snön nu? onödigt tycker jag. har verkligen ingenting att skriva om idag för övrigt. så hejdå
-

Lalalala idag bokades det visst en resa!

!New York!
-
 Mimmi 
-

skogspromenix

som sagt förut, så är väl skogspromenader det enda man kan syssla med här i skogen... Så det fick bli en sådan idag igen!
-
-
-
-

Trettondagsafton.

Igår hade mamma och pappa sitt årliga trettondagskalas här hemma. Det blev en hejdundrande fest för alla vuxna människor. Jag själv (som inte riktigt känner mig som vuxen ännu) höll mig i barnhörnan och spelade spel med mina goa kusiner. Och tro det eller ej (för den som mot förmodan skulle tro det), men min 9-åriga kusin Thea slog mig gul och blå i TP från 16 år!!!
-
-
Thea's fina lillebror Elliot :)
-
-
-
När Camilla skulle skjutsa hem Bengt å Jim mitt i natten, var det bäst att ta på sig skyddshjälmarna...
Ha ha !
-

SO how clever are you ???

Spelade TP häromdagen och fick en minst sagt suspekt fråga... Kan du svaret på den gröna NV frågan?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SVAR -------------> (klicka) 

Från storstan till skogen.

Trettondagsafton och dags att ta sig ner mot dalsland.
Vi tog en roadtrip över Sverige och stannade till I Gränna på vägen.
Köpte polkagrisar och käkade pizza.
-
-
om hallonsoda någonsin utrotas så vet jag inte vad jag gör.
-
-
-

addicted

Då har jag avverkat åtta säsonger av Desperate Housewifes...
Vilket liv tänker ni... och ja, det tänker jag med! Och nu har
jag dessutom 36 till att gå igenom... ahh... set me free!!
-

La piel que habito

Numero uno.
Förberedelser inför biobesök.
Inhandlar en påse lösgodis
+ en påse naturgodis (18.90 hg).
Äter upp det mesta innan vi bestämt vilken film vi ska se.
Njuter.
Väljer film.
(En spansk film; La piel que habito (the skin I live in))
Blir mega mätt.
Väntar.
Väntar.
Väntar.
-
-
Numero dos.
Hittar en Larv i en cashewnöt. (!!!)
spyr lite i munnen.
Väntar.
Väntar.
Köper popcorn
+ snacks
+ 2st coca cola.
Väntar...
-
-
Numero tres.
Ser filmen.
Äter popcorn. (+snacks)
Blir mega mätt. Igen.
dricker cola.
Äcklas av filmen.
Kissar nästan på mig under de sista 40 minuterna.
Men,
slutsats; bra gjort Almodóvar.
-
-
Nöjd Danne . och mätt .
-
FIlmen var alltså bra. lite creepy, men bra!

New years eve

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
HAHAHA det roligaste på hela kvällen var när jens ramlade nedför hela rulltrappan i tunnelbanan, men jag hann inte få fram kameran i tid!!!! typiskt!!
-
Hela han var pisseblöt av ölen som han hade i händerna, flaskorna krossades mot golvet, det gick hål i hans jacka och såhär såg hans kamera ut efter fallet:
(detta kunde ju ha gått rikigt rikigt illa alltså, men sån tur är så gick det bra, så jag är tillåten att skratta)
-
-
-
-
-
-

RSS 2.0