Idag är jag krullig.

Fantastiskt vad härligt livet kan vara om man bara tänker positivt. Vi vet ju att det går i vågor det där, svart och vitt och alla motsatser som jag kan komma på turas ständigt om att leka krig i min kropp. Men trots allt det svarta och fruktansvärda som infinner sig i hjärnan inemellanåt så hade jag aldrig någonsin velat byta bort mitt uppochnervända liv mot något annat i hela världen. När den där friden väl sprider sig ut i blodet och sugs upp av varenda liten cell i kroppen, då är det värt varenda liten sekund av plågande mörker. Jag är så stolt och lycklig över att vara just den jag är och över de fantastiska människor som jag fått previlegiet att ha tillgång till i mitt liv. För alla upplevelser och äventyr som har format mig. Brutit ner och byggt upp, varje gång starkare och lyckligare än förut. Är man en sån som jag, en "antingen eller" människa, båda sidorna på en magnet, så får man aldrig glömma att de bittra stunderna är minst lika viktiga som topparna. Utan det breda spektrat mellan botten och toppen, så hade man aldrig kunnat njuta helt och fullt ut av allt vackert och underbart som livet har att erbjuda.
Tänk på det ni där ute som är lika upp och ner som mig!
-
Det gäller bara att aldrig glömma bort dessa fantastiska stunder när man halkar ner på botten igen.
De kommer alltid, alltid återigen, intensivare och vackrare än någonsin.
-

"It's a luxury to be understood"

-

man har alltid tid till det man vill göra

Cosy wednesday together with this little fella! Regret a bit that I did the eyes n nose totally black in the end tho... but hope Eric gets happy anyway tomorrow on his birthday =)
-
-
-

Lisa Ellinor Karlsson

 Jag är en människa med många ansikten. Jag är allt jag vill vara och jag är ingenting. 
Jag kan intensivt uppleva euforiskt välbehag, för att sedan befinna mig i helvetet nästa dag. 
Jag är fylld av känslor och jag ekar av tomhet, jag är ljuset och jag är mörkret.
Jag fryser till is och brinner i lågor, vinden står stilla men havet hostar upp våldsamma vågor.
Jag gör rätt och jag gör misstag - Jag är jävligt stark samtidigt som jag är svag.
Jag är svart och vit, och alla nyanser av färger däremellan. 
Inte är jag världens mittpunkt, men jag är centrum av mitt eget liv.
Allt finns inom mig. Jag känner, jag andas, jag lever. 
 
Precis som du.
 

Beautiful mind

HEJ
&
ursäkta min frånvaro.
Finns annat att grejja med i min vardag, Tex det ni set här nedan som jag har pysslat med den sista veckan. 
En liten mini modell till min utställning "Beautiful mind". 
Therese har flyttat in hos oss och jag är jättelycklig fast rejält sliten efter en hård helg.
Nästa vecka har jag LOV. mmmmmm å sen är det halloween och sen fyller jag och mamma år och sen berlin? och sen julafton och nyår osv oj oj oj vad tiden går snabbt. glöm inte att njuta av allt som sker i förbifarten! :)
-
-
 
-
-
-
-
-
-
-
-
-

 

Inspiration

 

Jag har utgått ifrån mina tre starkaste inre rum som jag ständigt pendlar mellan känslomässigt och utvecklat dessa genom att gestalta dem i sina typiska sinnestillstånd med de egenskaper de besitter.  

Min tanke var att skapa en utställning så långt ifrån museets klassiska ramar som möjligt. De utställningar jag har besökt tidigare har oftast ägt rum i kala, vita (eller svarta) lokaler med målningar och skulpturer utplacerade på väggarna och i podier. Vakter står och iakttar besökarna runt om i rummen och inger en spänd stämning medan tystnaden hänger som tunga moln i luften. Istället för detta opersonliga bemötande ville jag skapa en utställning som ger besökarna en upplevelse när de färdas genom olika sinnen och känslor. Kanske kan de relatera till något inom sig själva eller bara låtas följa med.

Eftersom de tre olika rummen skiljer sig mycket från varandra, både i utseende och känslomässigt, så har jag påverkats och inspirerats utav olika intryck och händelser för var och ett av dem. Ett utav mina rum är uppbyggt som ett hem så jag antar att en liten influens från Thielska galleriet har smugit sig in som inspiration trots att jag inte alls gillade känslan i deras utställning. Från Magasin 3's nedre plan där Anton Henning hade sin utställning har jag inspirerats dels utav formerna och färgerna och dels utav placeringen i rummet som var lite annorlunda och rolig.

 


Beautiful mind

 

Hur kan en ocean av känslor rymmas i något som är mindre än en badboll? Vart kommer dem ifrån? Hur kan de vända så tvärt och vad gör man när de är bortom all kontroll? I min utställning ”Beautiful mind” tas publiken med på en resa genom en liten människas stora sinne. Totalt kaos, apati och inre frid avlöser varandra på färden genom det personliga sinnet.

När kaos infinner sig och ett krig bryter ut mellan vansinne och förnuft. Det svämmar över av känslor, tankar, färger och former. Man vill krossa glas och förstöra, rasera, utplåna och tillintetgöra allt i sin närhet. Musik av Infected mushroom – becoming insane samt ljud av glas som krossas hjälper till att framföra vredesutbrottets känsla i mitt första rum som handlar om inre kaos. 

 I nästa sekund kan man stå helt stilla, mållös, avtrubbad, iskall och oförmögen att kunna avgöra någonting alls. Man vill så mycket men varken kraften eller orken finns där. Trots att solen skiner rent praktiskt så tycks världen vara doppad i tjock kletig tjära som tränger in i varenda liten cell i din kropp. Hur ska du då kunna utföra stordåd eller skapa något vackert när du varken kan känna, tänka eller röra dig? - Därför förblir mina ramar tomma i detta rum. Svag bakgrundsmusik: Stefan Fraser – Alone, parallellt med pipande ljud från en hjärtmonitor.

Det sista rummet man kliver in i är fridens rum. Det välbehövliga stadiet där sinnet får vila en stund och tanka bränsle för att kunna fortsätta åka berg och dalbana genom livet. Här kan det regna och blixtra utanför men allt du ser och känner är den strålande sol som lyser inom dig. Kreativiteten flödar och den sinnesro som råder är utom denna värld. Här vill man stanna, leva och bo, men för att ens kunna vara där över huvudtaget måste man ha besökt de andra rummen på vägen. Besökarna kan slappna av till toner av Charles Manson – Home is where you're happy.

För att kunna leva fullt ut måste man acceptera sig själv och allt som finns där inuti. Känna det, vara det och leva i det utan att sträva emot. Man kan inte alltid befinna sig i fridens rum. Utan mörker hade man inte uppskattat det vackra ljuset, och utan tårar hade man inte uppskattat ett bubblande skratt.

 Genom hela utställningen följer regnbågen som symbol för hoppet som för det mesta alltid finns där vare sig den skymtar svagt i bakgrunden eller lyser klart.

 

 

Kladdish

En mysig vinkväll hos familjen Spängs blev till en färgglad dam! Tack för all god mat och trevligt sällskap familjen! :)


Live now ☀


On the road again

Är återigen på min tåg/buss färd genom Sverige och Skånes platta landskap. Nu står en veckas skolarbete och modellbyggnad på schemat. Kul!


The sky's on fire

Hejhej kompisar. Sitter tillslut på ett tåg efter något som råkade bli en tio timmars lång bil/buss/tåg resa genom sverige. Yeyyyyy men tack Robert för skjuts å tack Daniii för en skitnice stockholmsvistelse! :) <3


Rape me sun

Härligt höstväder i huvudstaden! Promenix längs mälaren i solskenet :)


Loca Loca Loca

Trevliga nattaktiviteter i går kväll , förfest å 'filmvisning' på Hollywood å Scandic å senare färgfabriken partayy . Tack för en trevlig kväll folket!!


Jesus christ superstar

Va på musikal i torsdags. Fantastiskt bra Ola Salo och Co. :) sen några bärs å pub tidsfördriv efteråt!


Konst

Lite utav Stockholmsveckan.,, streetsmart utställning på Kulturhuset , Maria Friberg på fotografiska , Ida å Erik i regnig vattenspegel på bord, skulptur på nationalmuseeum..,.


Stockholm

Kulturvecka i Stockholm med skolan! Efter en vecka av Massa museer , gallerior och konstigheterlämnar klassen mig kvar här i storstan för lite skatefest å annat . Back on sunday, .


RSS 2.0