Parafrasera mera

Tolv timmar om dagen sitter jag i min ateljé och pysslar och målar och ritar och pillar och fixar och har mig. (skoltid+fritid alltså) Tolv timmar, från klockan 9 på morgonen till 9 på kvällen (minus lunch å så) nästan varje dag.. Ändå går tiden så förjävla snabbt att man inte ens hinner med hälften av allt som man ska göra.. Vissa dagar är såklart inspirationen och motiveringen på botten (som i det nedre inlägget tex...! ;) ) men för det mesta är det så jävla roligt! Detta är lätt det bästa valet jag gjort hittills i mitt liv!!!
-
Parafras projektet fortsätter... Jobbar fortfarande på min bild "the judgement of solomon" gjord av Nicolas Poussion, som ser ut såhär: LÄNK. Till en början kunde jag inte se det minsta roliga i att arbeta med samma bild i 6 veckor men för varje dag så får vi nya uppgifter och jag har ändrat mig, detta är jätteroligt och man lär sig att se saker ifrån nya synvinklar. Det mesta handlar om att hitta på nya tekniker och tolka någonting på olika sätt utifrån olika perspektiv, Att lösa problem kan man säga. Det är spännande!
-
Idag har jag suttit och pysslat med en slags 3d modell som en tolkning av min förlaga, den var jävligt svår att fota så den får ni se någon annan gång.. I morgon ska jag fortsätta i samma stuk och göra en "mobil" (en sådan som hänger i luften) med massa glas och speglar i olika färger som inspireras utav bilden.. 
-
Häromdagen fick vi en uppgift att plocka ut tre olika delar av bilden och måla var sin del i var sin färg. Jag plockade ut alla händer, fötter och runda saker och tillslut blev det såhär... (50x70 cm)... Jätteknäppt kan man tycka, men själva processen är givande och man lär sig tolka bilden och dess historia på andra sätt. Även färglära och måleri är jävligt bra att träna på för mig som är sjukt ovan vid det! :)
-
-
Nästa uppgift var att vidarearbeta den föregående övningen på en ny skiva, och denna gången plocka ut riktingar och former ur både den övre uppgiften och ur förlagan och sedan måla valfritt. Jag älskar att jag har en någorlunda symetrisk bild !!!!
(också 50x70cm) :
-
-
GRAFIK- TRYCK
Här har jag använt en kartongbit (30x50cm) som jag skurit, tejpat, rispat, limmat osv i för att sedan trycka med hjälp av en tryckpress på fuktiga papper som sedan har legat i press över natten. Jäävligt pillig och lång process som jag nog inte pallar göra igen.. men såhär blev resultatet på papperet: spegelvänt också iofs..
-
-
KROKI
På krokilektionen idag var våra två modeller inte nakna för en gångs skull, utan fullt påklädda i utstyrslar inspirerade ifrån våra parafras bilder. Även deras poser osv är inspirerade därifrån...så detta är väl också någon slags parafras kan man väl säga !.... 4 stycken 1 minuters teckningar och en tjugo minuter.. (som var alldeles för lång tid tycker jag eftersom jag valde att göra en väldigt förenklad version.. ) ritade med kol ,,,,
-
-
Förutom detta arbetar vi med hundra andra uppgifter i projektet... De flesta resultaten blir inte så "fina" kanske, utan det är själva processen och vägen dit som man lär sig att utveckla saker (och sig själv!) på och som man senare kan ha användning för i andra projekt! :) 

SÅ! 

silence POR FAVOR

Jag är mina båda motpoler - jag är svart och jag är vitt, grönt och rött. liv och död. För att som enhet fungera måste båda sidor få utlopp för dess galenskap. Måste vrida ur all energi ur varje vinkel och vrå för att kunna fortsätta rulla.
 
Ibland hatar jag människor. Hatar allt och alla som är i min närhet. Tycker att allt som kommer ur käften på dem runtomkring mig är det mest korkade och idiotiska jag har hört i hela mitt liv. Jag vill slå och sparka och skrika rakt in i öronen på dem tills trumhinnorna sprängs, fast det inte finns några ord i hela världen som ens är värda att yttra.
 
Det brinnande klotet som pulserar i extas innanför bröstet måste få utlopp för sin energi för att vibrationerna ska kunna avta tillslut. När tillgången på glas att krossa (och utrymme att göra det på) är så minimal att den inte ens existerar, (som den oftast är) så slutar sådana här dagar oftast på olika sätt beroende på omgivningen jag befinner mig i. Det var enklare när man var liten och bodde på landet, då kunde man spika ihop kaninburar, kasta vedträn tills man blödde, hoppa i lerhögar tills man stupade, hugga sönder saker och skrika ut sin frustration i de öppna landskapen så det ekade över åkrarna. Nu är svårare. Ständigt befinner man sig bland människor och föremål som stör balansen i hjärnan.  Aldrig kan man göra precis som man vill utan att någon annan ska vara i vägen eller störa sig. Tillflykten idag fick bli vår verkstad där man kan hammra och spika och göra hur mycket oljud man vill. Ingen kan väl någonsin klaga för att man spikar för högt eller "råkar" tappa hammaren i väggen några gånger? 
-
I ett moln av icke existens pumpas vreden ut ur kroppen och avtar i takt med att den förvandlas till fysiskt agerande.
Sen blir allt stilla och svart.
Och jag föds på nytt med valkar i högerhanden.
God morgon världen, vilket underbart första ögonblick på resten av mitt liv. 
-

“You are water, I’m water, we’re all water in different containers, that’s why it’s so easy to meet, someday we’ll evaporate together.” - Yoko Ono

Måndag.
Hatkärlek till måndagar.
Hat - att helgen är slut - Kärlek - att skolan börjar
Bra deal ändå.
-
Vatten - Luft - Eld - Jord
-
3 to go
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
"If you must speak ill by another, do not speak it, write it in the sand near the water's edge"
- Napoleon Hill
 

Everyone should take some minutes and listen to this short "serie".. about 5 minutes each

 

- Evolution -

 
Idag läste jag att elefanter nu för tiden föds med mindre betar eller inga betar alls... Detta eftersom de storbetade elefanterna inte överlever på grund av den stora jakten på elfenben av oss människor.
 
På Galaposön finns en fågel som har 13 olika arter som alla har olika storlekar på näbbarna på grund av att de äter olika sorts mat. Några av dem visar nu tecken på förkortning av deras näbbar eftersom turister matar dem, och de därför inte längre behöver jaga mat på egen hand.
 
Det är så fantastikst och så spännande hur trots mänsklighetens försök att regera världen med all dess grymhet, så har ändå naturen så mycket högre inverkan och makt över allt liv på jorden. Evolutionen är så mäktig och oförståerlig ... Dock är det ofattbart sorgligt hur vi kan påverka den i negativa riktingar och utrota arter för vår egen vinnings skull. Världen hade varit en drömlik symbios om inte vi människor fanns.  
-
 

It all started with a horse ...

Försov mig bara fem minuter idag för ovanlighetens skull! Fotodag med Karin på schemat, och äntligen slapp vi jobba med den tråkiga gamla sletna antikbilden lite grann...! Egentligen skulle vi göra parafraser/återskapningar av andra konstverk, men efter några hästar, nipples och äpplen flippade det ut lite grann... 
Förlåt Erik för ljus, lite överexponering och kontrast, vet att du hatar mig lite nu.... ;) hihhihiihhii
-
-
-
-
-
-
-
-
 

So in love with this song....

 

back to reality

Jul och nyår har passerat och på tisdag är det återigen dags att inta skolbänken. Ska bli så härligt att få återvända till skapandet och nyttja sin kreativitet igen efter alla öl och rastlös fritid. Har massor av projekt och idéer som knackar på innanför skallbenet och vill ut i det fria! Vi höres!
-
 

RSS 2.0