“Space is to place as eternity is to time.”

När jag surfade runt här på internetet och hamnade på min kompis Alice's blogg, så föll jag ner i ett svart hål och fastnade i ett youtube nät gjort av solsystem, stjärnor och universum. Kan inte beskriva känslorna som uppkommer när man verkligen inser hur sjukt det är. allting. så jävla stort och obehagligt och ensamt och meningslöst och imponerande och otroligt och helt jävla sjukt.
-
-
Kan ni se det här youtube klippet förresten? något underligt händer med min dator nämligen...

bakfullt snack

God morgon där ute alla lönnmördare, våldtäcksmän, stalkers, sängvätare, fegisar, tråkiga, annorlunda, konstiga, äckliga, hemska, vackra, kära människor. tänkte att ni kanske kunde ge mig en kommentar liksom och berätta lite vilka ni egentligen är som spenderar några minuter här då och då och verkligen lääser den här skiten?
-
här känner jag att jag vill sitta/stå/vara. bland alla dessa märkliga människor. de har nog en alldeles underlig disskussion. där kunde nyårsaftonen få spenderats med några flaskor rött uppå det. yes.
-
Iiiiiiiiiiallafall. i morgon är det nyårsafton..kan inte minnas att det varit julafton redan ens? var är SNÖN? kan fortfarande inte bestämma mig om jag ska dra upp till sthlm eller stanna hemma.... vi får se hur det blir. Idag är jag bakfull. för igår fick jag tummen ur tillslut och åkte med min mamma och pappa på äventyr till uddevalla. så nu ska jag sluta prata och kravla mig upp ur sängen och äta upp mina föräldrars mat. mjauu

Några nya ord som uppkommit under 2011...

 


 

-

 

www.språkrådet.se


Just another day...

Idag när jag vaknade, efter att ha varit hemsökt av en fruktansvärd mardröm hela natten, inser jag att nu när jag inte har ett jobb att ställa klockan till, så kan jag lika gärna ligga kvar i sängen hela dagen. SÅ lite finns det som är värt att stiga upp på morgonen för.  Inte ens frestelsen av en skinkmacka, honungste och camillas hemmagjorda musli kan få mig ner för trappan. Jag tänker ligga här och fundera på vad jag kunde gjort idag ifall jag hade några vänner här, eller ifall jag hade inspiration, eller ifall det snöade, eller ifall jag var rik, eller ifall jag var hungrig.
-
Det är bara ett faktum , jag behöver stimulans. Stimulering och en plan.
och en spark i röven

happy new year?

Ja men Nyårsafton är ju ett enda stort dilemma alltså. Jag har aldrig varit så opeppad på att dricka champis, käka trerätters och ha å mig nån tight obekväm klänning.. Antar att jag är inne i den här "ATT ALDRIG veta vad jag VILL, med någongting-perioden" just nu. Hur länge varar den tror ni? Beslutsångest är det värsta jag vet, medan jag tycks vara det bästa den vet. getit?
-
I vilket fall, så var det tänkt att bli antingen Stockholm, Bergen, Göteborg, Uddevalla, Köpenhamn, Hemsedal, Geilo eller annat över dessa sista dagar utav 2011. Utav alla dessa orter har jag nu tillslut cuttat ut alla utom Stockholm, Göteborg eller hemma. Jag sitter här i ren förvirrning och funderar på detta, och inser att jag bara ska låta det komma. Som om vilken lördag som helst är på ingång. Och det är ju faktiskt så, var är det som är så hysteriskt och överdrivet med den här högtiden? Då jag är den mest spontana och impulsiva personen jag vet, så kan jag inte minnas en enda lycklig nyårsafton, eftersom det alltid har planerats och velats vartenda år. Vi får alltså se vad som händer på fredag, vart vindarna bär mig och allt sånt som man säger.
-
-
Jag har iallafall en silverklänning.

vart tog tiden vägen?

Trots bristen på julkänslor så har det varit en fin helg. samlade släktingar och god mat. På juldagen blev det fyllekalas och sedan har jag mest jobbat. Sådär, sammanfattat och klart. Om några dagar är det nyårsafton, och jag kan inte förstå vart år 2011 tog vägen? Så säger man väl varje år vid den här tiden, men seriöst? VEM kom och snodde alla mina dagar???? ge mig tillbaka dem! nuuuuuuuuuuuuuuuu
-
-
å nu ska jag gå å titta in i huvvet som Joel säger.
godnatt alltså.

Bästa svaret på "vad livet går ut på..."

"Tänk inte på hur andra ser på ditt liv o det du gör.du förgyller vardagen för dina närmaste, och för dig själv hoppas jag.
om du vill ha en mening med livet så får du skapa en egen mening med livet. men det kommer säkert alltid kännas som det fattas nått även om du har uppfyllt allt det du vill. tror t.o.m att det skulle kännas som att livet var meningslöst, även om du skulle bli en Gud och skapat en ny världsledande religion. jag hoppas att du alltid har denna känsla i dig. för det är den som får oss att fortsätta."
-
Tack Danii... du gör mig glad ♥


-

GOD JUL allesammans
-
Feliz Navidad a todos
-
Merry Christmas everyone

Vad är meningen med livet?

OKEJ: jag har kommit på det. inte svaret på rubriken alltså, utan varför jag är så arg. jag är inte arg på någon. jag är bara arg på mig själv för att jag fortfarande inte vet vad jag vill. livet känns så meningslöst för jag vet att vi ändå ska dö en dag. och varför fylla en massa dagar månader och år med saker som ingen ändå någonsin kommer att minnas? och som inte betyder ett skit för mänskligheten? jag är så ( såååå så så) bitter idag. bitter och fundersam. För jag kan inte sluta fundera på vad meningen med livet egentligen är?? Det måste vara något mer. något djupare än det här ytliga vi lever i???  kommentera i det här ekande tomma kommentarsfältet om du har svaret på den frågan.

I've had a horribly busy day, converting oxygen to carbon dioxide.

Här nedan ser ni en linje:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
och precis som linjen ser ut, SÅ känns mitt liv just nu. en degig äcklig slapp linje (kunde inte göra den mer lik) som bara är där. existerar. finns. utan någon som helst vilja , kraft eller ork.
vaken på nätterna , sover på dagarna . äter lite knäckebröd ibland och dricker litervis med te som jag går och kissar ut på toan med jämna mellanrum men annars sitter jag mest framför den här fyrkantiga datorn (som även den börjar käfta emot mig) i en stor soffa omgiven av ingenting annat än syre.
MEN syre är ju bra iiofs tänker ni. Jag lever. har friheten att andas. men so what??  Jag tror jag avlider utav mina egna tankar snart. min hjärna stryps sakta av saker jag borde göra. saker jag BORDE ta tag i. saker jag borde gjort för längesen.... jävla ord.  borde. vem bestämmer det? vem bestämmer vad jag borde göra ?? sanningen är att Ingen faktiskt gör det. den enda som kan bestämma över mitt liv är jag själv. och varför gör jag inte det då????? JO FÖR ATT JAG INTE VET VAD JAG VILL göra!!!!!!!!
-
-
När kan man få reda på vad man egentligen vill göra med det här degiga livet? när ska den här geggan kavlas ut till fina tekakor eller tårtbottnar? Och när ska grädden bli vispad och jordgubbarna sättas dit på toppen ??? åhhhh. jag ger upp. jag har fan ingen ork till någonting. jag önskar att min kompis nathalie var här. Hon gör mig alltid på bra humör. Hon och Daniel. varför slösar man ens bort tid på andra människor som man ändå inte bryr sig om? fast egentligen så gör man det. man bryr sig. men de bryr sig inte.
-
"Dont worry about the people from your past, there is a reason why they didn't make it to your future"
-
-
OCH okej, jag pendlar ihjäl mig mellan UPP och " jaaa jag klarar allt och jag är stark och positiv till allt" och "negativaste individen på jorden vill bara ligga ner under ett täcke och sova tills jag dör".
Idag är det en sån där sistnämnd dag. excuse me!
-
PS: jag vet att det kommer bli precis så som jag vill en dag. Det är en tröst. men tills jag kommer på vad jag vill så är det inte så lätt att bli nöjd eftersom allt det man vill kanske tar en någonstans där man inte vill vara, och bara för att man inte vill vara där så beyder det inte att hela livet bara går ut på att få det man vill ha. Vad vill jag? åh. jag är så lost. hejdå. ds.
-

desperate

Ok. Nu har jag suttit här i två dagar och snorat och nyst och hostat och grinat. plöjt igenom 3 säsonger av desperate housewifes.. yes.. klockan är fem och det är KOLSVART ute. eller egentligen har det varit kolsvart ute hela dagen, solen går ju tydligen inte upp längre här i norr. vafan...  det kan väl komma lite snö iallafall, och lysa upp där utanför? gud.. jaja. jag ska fortsätta här med mina serier nu,. väldigt viktigt

Saknad

Saknad kan vara både positiv och negativ. Förväntningar av något som inte finns inom räckhåll. någon eller något man behöver för att känna sig hel. Som en tomhet som inte kan fyllas på något annat sätt än att få ha personen i fråga nära. Snarare en längtan. En längtan efter det där som man (inbillar sig att man) inte kan leva utan. I stunden längtar min sjuka ynkliga kropp efter närhet. Jag saknar redan Daniel som nyss har åkt iväg till Stockholm... Det blev alltså inget huvudstadsbesök för min del eftersom min hjärna håller på att rinna ut genom näsborrarna. Men min själ är varm (kanske på grund utav febern?) och jag är bara så glad över hur fint det har varit. Allting. Och det dröjer ju inte mer än någon vecka (förhoppningsvis) innan vi ses igen. Min kära ♥
-

I also miss my Majka. ♥
-
-
..and my tan.

Why is santa always happy? -because he knows where all the bad girls live

Danne kammade hem första priset i tävlingen i går (!), och sen blev det massa käk å ca femton filmers maraton hos Osi hela natten. vaknade nyss med en äcklig förkylning som inte tycks vilja försvinna utan snarare bara bli värre.. då var det ungefär 5:e året i rad som jag är sjuk på julafton. Ska missbruka te och halstabletter i veckan och hoppas det blir bättre tills på lördag. nu ska jag se på julkalendern. hej hej
-
Daniel Malaga, Photo by Boon

aaaatjchoooo

Ett litet steg närmare mänskligheten. Vi befinner oss i Trollhättan. Hemma hos Osi har vi bosatt oss från fredag till söndag. Danne ska skata i Alex's skatetävling och jag, ja jag ska bara hänga runt.. Träffa Elin en sväng och sen får vi se vad som händer. Nu ska jag hosta upp lite slem och sen skölja ner med lite te. mmmmmm förkylning i sitt esse.

"den som inte kan föreställa sig en galopperande häst på en tomat är en idiot"

-
Ja, skogspromenader är väl det enda man kan syssla med här, och ja, visst kan det vara både mysigt och hälsosamt. Och så doftar skogen underbart mitt ute i ingenstans..
-

"How will I endure, even the smallest moment of distance from you?

Jag har blivit en te-drickare. Te med honung kan vara det söötaste och mysigaste som finns på morgonen. Lenar en sönderhostad astmahals och värmer kroppen ända ut i fingertopparna.
-
Leder
-
Mamma bakar, skurar, städar och gör det julfint och här sitter jag nyvaken vid frukostbordet och funderar på vad det ska bli av dagen... Nackdelen med att bo i skogen för ett tag är att det inte finns något gym att gå och träna på, ingen bar att gå och ta en öl på, inga kompisar att hänga ut med, ingen strand att vandra längs, inga affärer att gå och strosa i, inga jobb att jobba på, inga julmarkander, inga cirkusar, inga teterior, bagerier, nöjesfält eller bio salonger.... Det finns alltså inte så mycket att göra. Vilket iofs också kan ses som fördelar om man ändrar sitt tänkande.  well well. Danne är här. och min familj är här, och det är ju bra.

Onsdag.

Det är onsdag här ute i sherwoodskogen och vanliga människor sliter i kassan på ica, kör ut post, kränger kläder i nån butik eller undervisar ungar... "vanliga människor". haha.. Vad är en vanlig människa? Jag önskar jag var en vanlig människa ibland. Någon som visste vad hon ville och hade en rak och enkel väg att följa...Ett mål liksom. Menmen, tills jag hittar den där vägen så får jag försöka fylla min tomma kalender med diverse intetsägande händelser. Idag ska jag till exempel på äventyr till farbror tandläkaren. yippie!

Maja Vendela Karlsson

I morse var vi uppe halv 7 för första gången på oerhört länge... Det kändes lite konstigt att gå upp innan solen sken och sen är det helt plötsligt mörkt vid 4 tiden igen... Inte mycket ljus man får här i norden! Men då får man iallafall lov att tända massa ljus innomhus istället, mysigt! Och varför var vi uppe så tidigt i morse kan man ju undra? Jo, min lillasyster skulle sjunga på skolans Lucia firande i kyrkan och det kunde vi ju inte missa =) min goa lilla Maja!
-
Här är en av låtarna hon sjöng.. ganska dålig kvalitet, men så blir det alltid i kyrkan. Låten är en cover på Summerbreeze av Johnossi. Lite summerbreeze passar ju bra nu i juletider liksom... hahaha...
-

Lucia.

Mamma har lagat knäck och här sitter vi och spelar monopol vid köksbordet. Ultimat Hemmamys.
Eller ja, Maja och Danne spelar Monopol, jag blev bankrutt ganska snabbt, vilket speglar mig och min
relation till pengar ganska bra antar jag...
-

home sweet home

Kära svenska befolkning, Ni ska vara tacksamma för att ni har färsk mjölk, mörkt bröd och bregott på frukostbordet. Ni ska njuta av vår friska luft , av knäckebröd och julbord, och allt annat i matväg som vi är så bortskämda med. Det är lyx att att ha ett fräscht hus eller lägenhet, utan mögel och fuktskador. att ligga i en säng med rena lakan utan att svettas och att se på engelsk tv utan dubbning. Att kunna beställa pizza på söndagarna och veta att man inte blir besviken på den delikata smaken...och lösgodis och chips & dip.
-
Här är de arbeten som innefattar personlig service tillsatta av folk som faktiskt gillar att hjälpa till.
och folk ler, ( även om det kanske bara är på utsidan så är det iallafall tappra försök)
... Home sweet home baby.... och vi får väl se hur länge det varar denna gången!
Nu ska jag laga falukorv och makaroner... så underskattat.
-
Leder

♥ Last cosy days with my girls in Malaga ♥


Fungry- the statement of beeing fucking hungry.

Såja. klockan 4 gick vi upp i morse för att köra och lämna av min man på flygplatsen. Poff! så var han på väg hem till sverige.. eller han har förresten redan landat. Känns oerhört tomt att ligga i den här stora sängen helt ensam, men när man vet att det bara handlar om tre dagar så är det väl okej antar jag! Nu ska jag gå upp och göra frulle till bara mig själv för en gångs skull. TRÅKIGT!
-
Underbart vacker cover på bon ivers Skinny love

December 2011.

Förutom att jag har stört ihjäl mig på folkslaget spanjorer idag (återkommer med förklaring), så har vi bedrivit tiden i Huelin ;
-
-
-
-
-
-
-
-

Oh, what a joy I didn't woke up dead today.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nu gör polskorna varm choklad i det gröna köket och jag sitter med en film på G. mys!

Never run faster then your guardian angel can fly.

Leder
-
Sådär. Tisdag den 6 december. Just found out that I've got two jobs waiting for me when i'm coming home.
Two jobs which I actually really like, or at least they will make me rollin for a while. NOW I just wanna go home and start my new cosy life. Sunday ♥

Todays market

-
-
-
-
-

Världen är så stor, så stor, Lasse, Lasse liten. Större än du nånsin tror, Lasse, Lasse liten!

-
frank

sunny sunday.

16.30. they still sleeping
16.31. Im terribly bored
. what should I do?
tempted by the bag of chips in front of me.
still not opened. rawwrr . hard.to.resist.
salty crispy potatoes. mmm.
already eaten a half choklad bar..... 500 grammish
but sundays forgives all that. even though i stayed
home last night. no hungover. but still allowed to act
& eat like I had one. Its sunday baby. sunday and this
flat's killing me by not containing elements. freezing
my toes of.
Minced meat sauce is the ugliest word I know in english
(or actually its 3 words), but im gonna cook it anyway and hoping
that it's tasting better then it sounds. at 7 o'clock.
Köttfärssås alltså.
Så mycket godare på svenska.

Kollektiv.

Jag gillar att bo i kollektiv. Iallafall när man vet att det bara är för en vecka. Det är så mysigt att alltid ha människor runt omkring sig (som man dessutom tycker hemskt mycket om), och jag som älskar att laga mat får ju några att underhålla här om kvällarna. Just nu står potatisgratängen i den svindåliga gamla ugnen och puttrar i väntan på att fylla fyra svältande bakfulla magar..
-
Har precis lärt mina polska vänner att "baka" chokladbollar/negerbollar/kokosbollar u choose. haha, att något så  enkelt som man har växt upp med hela livet, kan vara något av det godaste de har ätit... haha ...
Fast sen så dricker de ju rödbetssoppa och äter korv inlindat i ost också så man kan väl säga att matkulturerna är lite annorlunda neråt europa.
-
Jonathan Leder

.

JonathanLeder
a Hell of a photographer.
Love all his pics.

without money, we'd all be rich

i've just finished a book in spanish. (a book!!!). so basicly im pro in spanish nowadays and dont ask me how it happened but por fin i finally got there. im so proud over myself im gotta celebrate this tonight with a bottle of wine and soup á la myself.
-
........aand the truth is that this book is like five pages long and the letters are big like cigaretfimps..... i know its bad to lie but i like this better; overact the truth a bit and hey at least i understood a few parts of it.. and by the way, this bottle of wine and my soup, isn't a combo easy to resist!!....
-
combine this romantic scenario with writing a bookreview where u have to use all these confused time terms, verbs and other complicated stuff... ha.ha.ha.ha.ha. wish me luck por favor

If plan A didn't work, the alphabet has 25 more letters. stay cool

ooioioi ok nu har vi flyttat in här i the polish castle och byggt oss ett litet krypin genom att ockupera deras vardagsrum. so cosy. i morgon är det sista skoldagen och sen har jag semester. hahaha
-
jag sitter här och fryser tårna av mig och stör mig sönder och samman på det här programet "modelljakten" och han den ena programledaren. han ställer verkligen helt fel frågor hela tiden och jag vill bara banka honom i huvudet. idiot. jaja. sämsta någonsin iallafall.  har värsta cravingsen på svenskt lösgodis nu så ni förstår inte..... skulle kunna . ja, göra vadsom helst för en pööse . jaaaaaaaaa
-
iamfrank

RSS 2.0