we can all get along, we can all do it together, we gotta move our obstacles out of di way one day

åh gud. kom hem vid 6 i morse, vilket inte alls var meningen, då jag skulle upp till skolan klockan 7. vaknade klockan ett... Ajjabajja Lisa karlsson..... Menmen... vi åkte till pedregalejo och solade, badade och byggde sandslott istället.
-
Vi satt där på klipporna och tittade ut över ett mäktigt hav. Vågorna slog mot oss, vitt skum dränkte våra fötter som vi låtit dingla fritt i det ljumna vattnet. Ifrån stranden bakom oss hördes ett mummel av skratt och röster. Glada barn lekte vid strandkanten, folk spelade beachtennis, tanter solade och snackade skit... Några båtar seglade runt borta i horisonten men mycket mer än så såg vi inte.
-
Tar du en båt ifrån Malaga och åker i några timmar, så kommer du däremot till Afrika. Marocko närmare bestämt. Vetskapen om att afrika ligger så nära, men är så långt bort ifrån vår värld är läskig. Här på ena sidan havet är man trygg. Ingen behöver vara rädd för att bli mördad om man går utanför dörren eller lära sig att hantera gevär för att döda vid 7 års ålder. Här har vi har alla chansen att studera om vi vill. Tjäna pengar och utvecklas. Vi har mat och kläder. Vi har allt vi behöver. Och mycket mer än så. Vad är det som hindrar vår rika kontinent till att skeppa en del av allt vi har några timmar över havet? Jag blir ledsen när jag tänker på det. Att det är så nära, men samtidigt så långt bort. Jag önskar att jag kunde hjälpa till. Jag vet bara inte hur. Samtidigt så vet jag att barnen på andra sidan havet uppskattar en fotboll eller en coca cola mer än vi kan förstå.
-
-

Shoot baby!

Comments:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be published)

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0